HIVATALOS: A Cadillac is csatlakozik az LMDh-kategóriához

HIVATALOS: A Cadillac is csatlakozik az LMDh-kategóriához
credit:CadillacA Cadillac képében immár az ötödik gyártó erősítette meg csatlakozási szándékát a 2023-ban debütáló LMDh-kategóriához.

A Dallara-karosszéria köré épülő autókat a DPi-ben jelenleg is a márka égisze alatt versenyző Action Express Racing és a Chip Ganassi Racing fogja pályára vinni.

“Izgatottak vagyunk, hogy 2023-tól a nemzetközi motorsport magas szintjén mérethetjük meg magunkat az LMDh-osztályban” – mondta a bejelentés apropóján a Cadillac alelnöke, Rory Harvey.

A sportághoz hasonlóan a mi cégunk is a jövő felé tekint az alternatív meghajtás révén. Az LMDh hibrid-természetű szabályai hidat képezve segítenek nekünk abban, hogy a technológiánkat egy teljesen elektronikus jövő felé irányítsuk.”

Az új, LMDh-V.R fantázianevű autó a 2023-as Daytona 24-en mutatkozik be, a tervek szerint pedig utáni részt fog venni az IMSA és a WEC küzdelmeiben is.

Emellett külön leszögezték, hogy bő két évtized után Le Mans-ba is vissza fognak térni.

Az elmúlt hónapokban már olyan gyártók jelentették be nevezési szándékukat az új kategóriában, mint az Acura, az Audi, a BMW és a Team Penske-vel újból összefonódott Porsche.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy