Csoda, hogy túlélte – Összeroncsolódott egy autó cockpitje a michigani ARCA-balesetben

Csoda, hogy túlélte – Összeroncsolódott egy autó cockpitje a michigani ARCA-balesetben
credit:Alex Clubb/TwitterÖsszeteheti a két kezét Tim Richmond, hogy „csak” lábtörésekkel megúszta a múlt hétvégi, michigani ARCA-futamon történt balesetét.

Az incidens kiváltó oka a verseny első körére volt visszavezethető, amikor a Venturini Motorsportsot szolgáló Drew Dollar összeütközött a David Gilliland Racinges Thad Moffittal.

Ennek következtében mindketten falaztak, de hosszas szervizelés után végül sikerült visszatérniük a pályára.

A 23. körben Moffitt úgy döntött, eljött a bosszú ideje és szándékosan kiforgatta Dollart. Az érkező Richmondnak már nem maradt ideje arra, hogy korrigáljon és nagy sebességgel belecsapódott a venturinis Toyotájába.

A baleset után mindkét pilóta képes volt saját erőből elhagyni járművét.

Az erős fájdalmakkal küzdő Richmondot viszont később a közeli kórházba küldték további kivizsgálásra, ahol megállapították, hogy eltört a szárkapocscsontja, valamint a bokája és műtétre szorul.

A Richmond Clubb Motorsports – amelynek a 22 éves amerikai a társtulajdonosa is – ezzel nem csak egy pilótát vesztett el határozatlan időre, de az egyik autójára is teljes mértékben keresztet vethetett, ami komoly csapás az alacsony költségvetésű alakulat számára.

Szerencse a szerencsétlenségben viszont, hogy Richmond teljesen fel fog épülni.A fotókat elnézve sokkal rosszabb vége is lehetett volna a bukásnak.
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy