Mérnöke szerint Grosjean készen áll a nagyobb oválokra is

Mérnöke szerint Grosjean készen áll a nagyobb oválokra is
credit:IndyCar MediaSzombaton, Gatewayen esett át oválpályás debütálásán Romain Grosjean.

A DCR/RWR pilótája néhány újonchibától eltekintve meggyőzően teljesített. Bemutatott több, látványos előzést és akár a top 10-re is esélyes lehetett volna, ha sikerül szerencsésebben időzítenie a csapatnak legutolsó kiállását.

Végül a tizennegyedik pozícióban, egy kör hátrányban zárt.

A 35 éves francia eredetileg csak épített/utcai pályás programot futott volna idén az IndyCarban. Az 1.25 mérföldes ovált végül azért vállalta be, hogy megtapasztalja milyen is ez a “műfaj” és segítsen neki eldönteni, hogy 2022-ben már teljes szezonosként folytassa-e karrierjét a szériában.

Grosjean a leintés után összességében pozitívan értékelte a versenyét, sőt, szemmel láthatóan nagyon lelkesnek bizonyult. A jövőjét firtató érdeklődésre azonban egyelőre kitérő válaszokat adott.

Mérnöke, Olivier Boisson viszont az Autosportnak adott interjújában leszögezte, biztos abban, hogy honfitársa a naptár többi, kizárólag balra kanyardó pályáján – beleértve az Indianapolis Motor Speedway 2.5 mérföldes vonalvezetését – is versenyképes lenne.

“Határozottan igen”– szögezte le a szakember.

“Sosem tudhatod, hogy egy Európából érkezett srác ráérez-e az oválra, vagy sem. Santino Ferrucci kellemes meglepetés volt számunkra, mivel az ovál teljesen természetes lett számára. Romain hasonló. A külső, valamint belső íven végrehajtott előzéseit látva, valamint azt, hogy erősödött a restartoknál, hajtott előre és jól érezte magát, én határozottan nem aggódom az oválversenyei miatt. Nem kérdés, hogy meg tudja csinálni.”Boisson elárulta, a júliusi teszt alapján számított rá, hogy Grosjean jól fog muzsikálni Gatewayen, a fejlődés viszont még így is felülmúlta a várakozásait.

“Nem telt bele sok időbe, hogy komfortos legyen oválon, határozottan gyorsan tanul. Egy jobb stratégiával a legjobb kilencben is lehetett volna. Kétségem sincs felőle. Az ovál azonban teljesen más tészta, mint amit eddig csinált, úgyhogy volt egy kis nyugtalanság az ő részéről és a miénkről is a hétvége előtt. Nem tudtam, hogy ennyire gyorsan belejön és elég magabiztos lesz ahhoz, hogy megelőzze azokat az embereket. Meggyőző volt.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy