BC39: Larson nyert Indianapolisban, Penske már az Indy 500-ra vinné?

BC39: Larson nyert Indianapolisban, Penske már az Indy 500-ra vinné?
credit:IMS MediaKyle Larson győzelmével zárult a Bryan Clauson emlékére létrehozott BC39 midget-viadal az Indianapolis Motor Speedway dirtjén.

A 29 éves kaliforniai már a szerdai betétfutamot is megnyerte, egy nappal később pedig a főversenyen sem talált legyőzőre.

Könnyű dolga azonban egyáltalán nem volt, lévén kemény csatát kellett vívnia ahhoz, hogy a hajrá előtt egyáltalán a top 5-ben tudjon maradni. Hiába követett el viszont saját bevallása szerint számos hibát, végül az utolsó körben sikerült az élre állnia és maga mögött tartania az elszánt Justin Grantet.

„Ebben az eseményben egyszerűen minden klassz” – nyilatkozta a leintés után a kaliforniai.

„Jó dolog, hogy van itt egy dirt-pálya az IMS-en. Nekem ez a verseny különösen sokat jelent, mivel Bryan jó barátom volt, egyben nagyon kemény ellenfelem. Az ő menyasszonya, Lauren és az én feleségem, Katelyn pedig a legjobb bartnők voltak. Gyűlöljük, hogy elvesztettük Bryant, ráadásul annyira fiatalon, de az, hogy idejöhettünk Indianapolisba, arra a helyre, ami annyit jelentett neki és tiszteleghettünk előtte ezzel a 39 körös futammal csak még különlegesebbé teszi számomra a győzelmet.”Larson ezzel idén – valamennyi kategóriát figyelembe véve, ahol megfordult – 23. alkalommal látogathatott el a victory lane-re, 66. versenyből.

2020-tól számolva a BC39 a 168. bevetése volt, amiből a 70.-et sikerült győzelemre váltania.

Sikerszériáját elnézve nem meglepő, hogy az IMS-en felütötte fejét a pletyka, miszerint Roger Penske mindenképpen el akarja őt csábítani az Indianapolis 500-ra.

A Kapitány közismerten nagyon jóban van Rick Hendrick-kel. A HMS ráadásul a Team Penske IndyCar-programjához hasonlóan szintén a Chevrolet égisze alatt versenyez a NASCAR-ban.

Az esemény során mindenesetre maga Penske is olajat öntött a tűzre, miután a közönséghez szólva megkérdezte:

„Mit gondoltok, találok ma éjjel itt egy Indy 500-versenyzőt?”