Újra szigorít COVID-protokollján a NASCAR

Újra szigorít COVID-protokollján a NASCAR
credit:IMS Media

Újra szigorít COVID-protokollján a NASCAR


A romló járványügyi adatok miatt ismét korlátozások bevezetésére kényszerül a NASCAR.

A mostani, Michigan International Speedwayen (Cup, Xfinity) és Gatewayen (Trucks) rendezendő versenyhétvégéktől kezdve újból csökkentik a pályákon tartózkodó emberek közötti kontaktok lehetőségét.

Nem engedélyezett vendégek meghívása a csapatok kamionjaiba, valamint garázsaiba, ahogyan a rajtrácson is csak a NASCAR külön engedélyével tartózkodhatnak külsős személyek.

A versenyzők csak olyan szponzorációs eseményeken vehetnek részt, amely nyílt területen zajlik megfelelő távolságtartás betartása mellett. Emellett a pilóták mozgásterét előre megtervezik, hogy elkerüljék a véletlenszerű, rajongókkal való találkozást.

A futamok előtti felvezetőket is teljesen átszervezik, hogy a lehető legkisebb kockázatnak tegyék ki a versenyzőket és csapattagokat.

A média képviselői számára munka közben kötelező lesz a maszkviselés még a szabad ég alatt is, a garázsokból pedig újra ki lesznek tiltva.

Az arc és száj eltakarása a szezon kezdetétől – oltási státusztól függetlenül – előírásnak számít a pályák valamennyi, zárt helyén.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy