Grosjean: McLaughlin teljesen megérdemelten lenne az év újonca

Grosjean: McLaughlin teljesen megérdemelten lenne az év újoncaNégy versennyel a szezon vége előtt mindössze hét pont választja el egymástól az év újonca címért harcoló Scott McLaughlint és Romain Grosjeant.

A Team Penske színeiben teljes idényt futó új-zélandi jelenleg az összetett tizenharmadik helyén áll 213 egységgel, míg a részidős programja révén három futamot kihagyott DCR/RWR-est tizenötödikként jegyzik 206-tal.

Ironikus módon mindketten a szezonjuk harmadik versenyén állhattak fel először a dobogóra.

McLaughlin élete legelső oválpályás bevetésén, Texasban zárt másodikként, míg Grosjean az IMS roadján ért be az “ezüstérmes” pozícióban. Ezen eredményét augusztus közepén, ugyanezen a pályán meg is tudta ismételni.

A két versenyző eddigi évét egyaránt megnehezítették vezetői, valamint rajtuk kívülálló hibák, balesetek is. A francia azonban nem lenne elkeseredve, ha végül a háromszoros Supercars-bajnok vágná zsebre a legjobb debütánsnak járó elismerést.

“Nem könnyű a bajnokságért harcolni, ha futamokat hagysz ki” – nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján Grosjean, aki most szombaton, Gatewayen mutatkozik be oválon.

Jó érzés ismét játszmában lenni. Scott igazán erős oválpályán, arra számítok, hogy ezen a hétvégén is sok pontot fog szerezni. Általánosságban véve engem lenyűgözött idén. A Supercarsból átült az IndyCarba és máris így teljesít, nagyon meggyőző. Ami bennünket illet, több pontunk is lehetne, ha Nashville-ben és Detroitban szerencsésebbek lettünk volna. Versenyzünk, jól érezzük magunkat és a tőlünk telhető legjobbat próbáljuk nyújtani. Jó lenne, ha megszerezném az év újonca címet, de ha végül Scotté lesz, akkor teljesen megérdemelten.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy