IndyCar: Csütörtökön jelentik be az Iowa Speedway visszatérését?

IndyCar: Csütörtökön jelentik be az Iowa Speedway visszatérését?Rendkívüli sajtótájékoztatót tart csütörtökön az IndyCar.

A hivatalos közlemény értelmében az eseményen tiszteletét teszi a széria tulajdonosa, vagyis Roger Penske, az RLL Racing társtulajdonosa, valamint versenyzője, Bobby Rahal és Graham Rahal, a csapattal partnerkapcsolatban álló Hy-Vee vezérigazgatója, Randy Edeker, továbbá Iowa állam kormányzónője, Kim Reynolds.

Minden jel arra utal tehát, hogy az IndyCarnak sikerült tető alá hoznia az Iowa Speedway visszatérését a naptárba.

Az elmúlt hetekben már számos hír napvilágot látott arról, hogy az iowai székhelyű Hy-Vee támogatásával hozhatják vissza egy év hiátus után a 7/8 mérföldes ovált.

A pálya 2007-2020 között megszakítás nélkül része volt az IndyCar menetrendjének, utóbbi évben pedig a koronavírus-járvány miatti átalakítások következtében egyenesen duplafordulónak adott otthont.

Az idei versenynaptárban viszont gazdasági okokból már nem kapott helyet, ahogyan a NASCAR egyetlen bajnoksága sem.

A pandémia hatalmas érvágás volt az IS számára, tavaly ősszel pedig még a végleges bezárás is reális opciónak tűnt.

Végül erre nem került sor, de 2021-ben csak egyetlen versenyt tudtak itt megrendezni az ARCA Menards Series Shore Lunch 150-e által.

Penske azonban többször is leszögezte, minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy leghamarabb 2022-ben újra útba ejthessék a létesítményt.

Ennek egyik oka, hogy a széria állomásait tekintve már túlságosan is eltolódott az arány az épített/utcai pályák irányába.

2021-ben tizenhat futamot rendeznek (eredetileg tizenhét lett volna az elkaszált torontói viadallal), ebből pedig csak négy kapott helyet oválon a texasi duplaforduló, az Indy 500 és Gateway képében.