Egy utánpótlás Indy-pilóta lehet a Le Mans-i 24 órás valaha volt legfiatalabb nevezője

Egy utánpótlás Indy-pilóta lehet a Le Mans-i 24 órás valaha volt legfiatalabb nevezője
United AutosportsA United Autosports színeiben mutatkozhat be jövőre a Le Mans-i 24 óráson Josh Pierson.

A portlandi versenyző nem csak a legendás, egynapos viadalon kap lehetőséget, de a teljes WEC-szezonban is számítanak rá.

“Az, hogy hirtelenjében egy olyan gyors autót vezethetek, mint az LMP2-es egy álom számomra” – idézi a United Autosports közleménye Piersont, aki a Red Bull Ringen már tesztelhette is az alakulat Orecáját.

“Alig várom, hogy lássam mit tartogat a jövő nekem és a csapat számára is. Egyetlen célom van, hogy segítsem a Unitedet a legjobb eredmény elérésében, ami csak tőlem telik.”

A Zak Brown és Richard Dean által alapított United Autosports 2020-ban Le Mans-ban, valamint a WEC szezonjában is az élen zárt az LMP2-es kategóriát.

Pierson jelenleg az IndyCar nevelősorozatait tömörítő Road to Indy legalsó lépcsőfokát képező USF2000 mezőnyét erősíti.

A Pabst Racing 24-es számú autójának volánja mögött az eddigi tizenhárom futamból ötöt zárt a dobogón – hármat a harmadik, kettőt a második helyen -, összetettben pedig a negyedikként jegyzik.

Pierson február 14-én tölti be a 16. életévét, ami azt jelenti, hogy ő lehet Le Mans történetének valaha volt legfiatalabb versenyzője.Az eddigi rekordot Matt McMurry tartja, aki 2014-ben 16 évesen és 202 naposan hajtott pályára.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy