O’Ward: Örülök, hogy nem zártunk a dobogón, mert nem érdemeltük meg

O’Ward: Örülök, hogy nem zártunk a dobogón, mert nem érdemeltük meg
credit:IndyCar Media

O’Ward: Örülök, hogy nem zártunk a dobogón, mert nem érdemeltük meg


Keserédesen zajlott le Pato O’Ward számára az IndyCar Big Machine GP-je.

Az Arrow McLaren SP pilótája a pole-ból kezdhette meg az IMS roadján rendezett versenyt, a leintéskor azonban be kellett érnie az ötödik hellyel.

“Ma nem jött össze” – nyilatkozta az NBC-nek a 22 éves mexikói.

“Ugyanakkor örülök, hogy nem jutottunk fel a dobogóra, mivel szerintem nem is érdemeltük meg. Nem volt meg a sebességünk. Mindenki, aki előttünk végzett jobban teljesített nálunk.”

Öröm az ürömben viszont, hogy az összetettet vezető Alex Palou motorhiba miatt csak az utolsó előtti helyen zárt, míg a futam előtt másodikként jegyzett Scott Dixon csak a tizenhetedik lett. Mindennek köszönhetően O’Ward a harmadik pozícióba taszította vissza a hatszoros bajnok új-zélandit, míg a spanyollal szembeni lemaradása 21 pontra apadt.

“Őszintén szólva szerencsésnek tartom magunkat. Nyilván hátrébb végeztünk, mint ahonnan indultunk. A nap pozitívuma számunkra az volt, ami viszont Alexre [Palou] nézve nagyon szerencsétlenül alakult: a motorjának elfüstölése. Ennek révén jelentőset ugrottunk a bajnokságban. Úgy vélem a következő hétvége Gatewayen nagyszerűen fog alakulni.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy