IndyCar: O’Wardé lett a pole a brutálisan szoros, indianapolisi kvalifikáción

IndyCar: O’Wardé lett a pole a brutálisan szoros, indianapolisi kvalifikáción
credit:IndyCar Media

IndyCar: O’Wardé lett a pole a brutálisan szoros, indianapolisi kvalifikáción


Az Arrow McLaren SP-t szolgáló Pato O’Ward szerezte meg az Indianapolis Motor Speedwayen rendezendő Big Machine GP pole-pozcícióját.

A 22 éves pilóta az utolsó pillanatban megfutott 1:10.7147-es köre révén várhatja az élről a rajtot – idén harmadik, teljes eddigi IndyCar-karrierjét tekintve pedig immár negyedik alkalommal.

O’Ward mögött, nüansznyi 0.0067 másodperces lemaradással Will Power zárt a Team Penske színeiben.

A leintés után az ausztrál csapata panaszt tett azt állítva, hogy a mexikói feltartotta gyors körén a 12-es Dallara-Chevyt. A kérdéses jelenetsort a stewardok visszanézték és végül úgy ítélték meg, hogy nem történt szabálytalanság.

A különbség nem csak az első két helyezett között lett rendkívül kicsi, ugyanis még az ötödiknek is sikerült 0.05 mp-en belül maradnia a pole-os időhöz viszonyítva.

A rajtrács második sorát a májusban, ugyanezen a pályán lebonyolított GMR Grand Prix-n még elsőként indult Romain Grosjean (DCR/RWR), valamint az IndyCar-debütálását most megejtő Christian Lundgaard (RLL Racing) alkotja.

Mögöttük Colton Herta (Andretti Autosport) és a bajnokságot vezető Alex Palou (Chip Ganassi Racing) várhatja a startot jelző zöld jelzést.

A kétszeres bajnok Josef Newgarden a tizennegyedik időt autózta, motorcsere következtében viszont hathelyes rajtbüntetést kap, ezért majd csak a huszadik pozícióból kezdheti meg a versenyt.Szintén nem zárt jó kvalifikációt Scott Dixon.

Az összetett tabella második helyén álló, hatszoros bajnok a csoportköre végén megforgott, lokális sárga zászlót előidézve. A szabályok értelmében emiatt elvették a legjobb körét, így mindössze a huszonhatodikként rajtolhat.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy