Egy rajongói Facebook-csoport is szponzorálja az IndyCar legújabb csapatát

Egy rajongói Facebook-csoport is szponzorálja az IndyCar legújabb csapatát

Egy rajongói Facebook-csoport is szponzorálja az IndyCar legújabb csapatát


Ritka, de egyáltalán nem szokatlan jelenség a motorsportban, ha egy csapat, vagy versenyző közösségi finanszírozással hajt pályára.

Az ilyen esetekről már született korábban egy külön cikk az USAracingen, a lista pedig most egy újabb taggal bővült a Top Gun Racing képében.

A gárda első körben az Indianapolis 500-at célozta meg IndyCar-debütálásaként, de végül RC Enersonnal a volán mögött nem sikerült kvalifikálni magukat a harminchárom fős mezőnybe.

A TGR azonban nem adta fel és 2.5 hónappal később újra felbukkantak a szériában Indianapolisban, méghozzá a legendás létesítmény road-vonalvezetésén rendezendő Big Machine GP-n.

A nevezés létrejöttében pedig kisebb szerepe volt egy lelkes rajongók által indított összefogásnak is.

A sztori azzal kezdődött, hogy a gárda a közösségi médiában 1500 dollárért cserébe reklámfelületet ajánlott fel a 75-ös számú Dallara-Chevyn.

Ez felkeltette a közel 9.000 tagot számláló Elite IndyCar nevű rajongói Facebook-csoport figyelmét és végül négy nap leforgása alatt sikerült összegyűjteni ezt az összeget, így az ő logójuk is helyet kapott Enerson gépén.

A csapat pedig hálából nem csak autogramkártyákkal, pólókkal és egyéb merchandise-termékekkel hálálta meg a gyűjtést, hanem az “adakozó” csoporttagokat még az indianapolisi főhadiszállásukra is meghívták.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy