Castroneves is bekerül az Amerikai Motorsport-hírességek Csarnokába

Castroneves is bekerül az Amerikai Motorsport-hírességek Csarnokába
credit:IndyCar MediaStílszerűen az Indianapolis Motor Speedwayen jelentették be hivatalosan, hogy 2022-ben Helio Castronevest is beiktatják az Amerikai Motorsport-hírességek Csarnokának tagjai közé.

Az idén májusban karrierje negyedik Indy 500-győzelmét megszerzett, 46 éves brazil – aki jövőre újra teljes szezonos pilótája lesz az IndyCar mezőnyének – emellett saját bronzból készült téglát is kap az IMS legendás téglacsíkján.

“Mindig is motivált voltam” – nyilatkozta Castroneves.

“Soha nem vesztettem el a hitemet. Fel sem venném a sisakot, ha úgy gondolnám, hogy nincs esélyem a sikerre. Ez az, ami miatt még mindig a határokat feszegetem és itt vagyok az IndyCarban.”

A szokásoknak megfelelően egy 200 fős, újságírókból, sporttörténészekből, valamint a Hírességek Csarnokának még élő tagjaiból álló biztottság döntötte el azon legendák végső névsorát, akik hivatalosan is helyet kaphatnak minden idők legnagyobbjai között.

Castroneves mellett szintén a halhatatlanok közé kerül többek között a veterán NASCAR-csapattulajdonos Jack Roush, az autótervező Pete Brock, a versenyzőként és crew chiefként egyaránt NHRA-bajnoki címet szerzett néhai Dick LaHaie, a NASCAR társalapító Raymond Parks, továbbá a NASCAR-pilóta, autóépítő és tulajdonos Banjo Matthews is.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy