Sajtó: Pagenaud távozik a Team Penske-től, az MSR tagadja, hogy már kész lenne a szerződése

Sajtó: Pagenaud távozik a Team Penske-től, az MSR tagadja, hogy már kész lenne a szerződése
credit:IndyCar Media

Sajtó: Pagenaud távozik a Team Penske-től, az MSR tagadja, hogy már kész lenne a szerződése


Jelen állás szerint szinte már biztosra vehető, hogy Simon Pagenaud év végén búcsút mond a Team Penske-nek.

A 37 éves francia 2015-ben igazolt a Kapitány gárdájához, a következő szezonban pedig bajnoki címet, míg 2019-ben Indy 500-győzelmet szerzett velük.

A Motorsport belső forrásokra hivatkozva arról értesült, hogy Pagenaud jövő évi szerződése a Meyer Shank Racingnél már el is készült, mint az idei szezon végén távozó Jack Harvey utódja a 60-as számú Dallara-Hondában.

A csapat társtulajdonosa, Mike Shank azonban egyelőre tagadja, hogy bármi is aláírásra került volna.

Hétvégén én is hallottam a pletykát, hogy leigazoltuk Simont, de ez nem igaz. Természetesen fent van a listánkon, de még semmi konkrétum. Minden kétséget kizáróan viszont a top 5 jelöltünk között szerepel.”

Az MSR néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy a 2022-ben már teljes idényben nevezendő 06-os autójukat az az Helio Castroneves kapja meg, aki idén leszállította a gárda legelső IndyCar-győzelmét, méghozzá az Indianapolis 500-on.

A 60-ast kezdettől fogva vezető Harvey maga döntött úgy, hogy a szerződéshosszabbítási ajánlat ellenére inkább egy másik – eddig még hivatalosan nem közölt – lehetőséggel kíván élni.

Utódját pedig lázasan keresik.“Ugyanaz a vita zajlik jelenleg, mint Helio kontraktusa előtt” – folytatta Shank.

“Mire van szükségünk most? Kineveljünk egy fiatalt? Nekem ez a feltevés tetszik is. Esetleg olyasvalaki kell, aki építeni tudja a programunkat, általánosságban véve tud segíteni a fejlődésünkben? Mi a legjobb a partnereinkre nézve? Simon is képes lenne arra, amire Helio, ez tény… De igaz ez Ryan Hunter-Reayre is, ha azokat a srácokat nézzük, akik nagyon jók a Speedwayen. Számos versenyző nagyszerűen el tudná végezni a munkát, olyanok is, akiknek nem a legjobb szezonjuk a mostani.”

A Team Penske elnöke, Tim Cindric egyelőre nem kívánta megerősíteni Pagenaud távozását, ezzel együtt azt sem, hogy adott esetben három autósra csökkentenék-e az IndyCar-flottájukat.

“Még nem véglegesítettük a 2022-es terveinket és valószínűleg nem is fogjuk addig, amíg be nem fejeződik a szezon.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy