Nyolc év után tér vissza a NASCAR-ba Max Papis

Nyolc év után tér vissza a NASCAR-ba Max Papis
Papis utoljára 2013-ban versenyzett a NASCAR nemzeti porondján (credit:NASCAR)Az SS Green Light Racing 17-es számú Chevrolet Camarójának volánja mögött hajthat újra pályára a NASCAR-ban Max Papis.

Az F1-et, Le Mans-t és IndyCart egyaránt megjárt, most 51 esztendős veterán utoljára 2013-ban mérette meg magát az amerikai stock-car szakág nemzeti kategóriáiban.

Papis visszaétérésének helyszínéül a másodosztályú Xfinity Series most szombat Pennzoil 500-ának otthont adó Indianapolis Motor Speedway roadja szolgál majd.

Jelen lehetőség az SSGLR és a Rick Ware Racing közötti partnerségnek köszönhető. Utóbbi alakulat többek között az olasz pilóta unokaöccsének, Pietro Fittipaldinak részidős IndyCar-programjáért is felel.

Papis eddig összeen 95 nemzeti szintű NASCAR-futamon indult, tíz top 10-es, ebből négy top 5-ös eredményt hozva.

Legjobb helyezését még 2010-ben, a montréali Circuit Gilles Villeneuve-ön lebonyolított Nationwide (ma:Xfinity) futamon szerezte, ahol a másodikként intették le.

Az elmúlt években főként tanácsadóként volt jelen a szervezetnél. Számos fiatal versenyző az ő segítségével csiszolta road-pályás képességeit, beleértve a Cup Seriesben szereplő William Byront is, akivel máig munkakapcsolatban áll.