Deegan beszólt az ‘Insta-versenyzőnőknek’, egyikük pedig válaszként párbajra hívta

Deegan beszólt az ‘Insta-versenyzőnőknek’, egyikük pedig válaszként párbajra hívta
credit: TC America/NASCARLindsay Brewer neve nem sokat mondhat az autóversenyzés szerelmeseinek, több, mint másfél millió követője azonban már-már istennőként imádja.

A 24 éves hölgy főként modellként keresi a kenyerét, saját bevallása szerint pedig bevételét arra fordítja, hogy finanszírozza motorsport-karrierjét.

Brewer eddig főként csak gokartozott, néhanapján pedig megfordult alacsonyabban jegyzett bajnokságokban is. Futamgyőzelmet viszont még soha, sehol nem szerzett, ahogyan dobogós eredménye sincs.

Mindez azonban nem gátolja meg abban, hogy nagyratörő terveket dédelgessen.

A coloradói mögött ráadásul évek óta egy komplett PR-csapat áll, akiknek köszönhetően már 2016-ban olyan hangzatos jelzőkkel illették a médiában őt, mint pl. az „IndyCar jövője”.

Brewer ténykedését a valódi versenyzők persze nem nézik jó szemmel.

A NASCAR Truck Series újonca, Hailie Deegan még márciusban volt a vendége Tanner Fox ‘No Focks Given’ című podcastjének, a beszélgetés során pedig természetesen előkerült a női pilóták helyzete is.

Deegan megemlítette, hogy sok olyan lány van, akik versenyzőnek állítják be magukat, holott valójában modellkednek. Ez pedig negatív hatással van a sport iránt ténylegesen érdeklődő hölgyek megítélésére is.

A műsorban ekkor Fox nevén is nevezte Brewert, Deegan azonban nevetve csak annyit reagált, hogy egy szóval sem utalt Lindsayre, ahogyan a már a NASCAR-ban vezető Natalie Deckerre sem.

Brewer azonban teljes mértékben magára vette a dolgot.


>>>>>KAPCSOLÓDÓ: A nő, aki sztárpilótának hazudta magát – A média pedig totál bedőlt neki


„Igazán kedvelem és tisztelem Hailie-t azért, amit eddig elért és az is tetszik, ahogyan versenyez” – nyilatkozta a Forbesnak.

” Pár hónapja viszont egy podcastban Tanner Foxszal együtt gúnyolódtak rajtam és azt mondták, hogy én csak egy hírnévhajhász pózer vagyok, aki mindössze fotózkodik az autókkal, nem pedig versenyez velük.”

A jelenleg a TC America sorozatban szereplő Brewer nemrég szintén Fox műsorának vendége volt és ha már ott járt, ki is hívta Deegant egy párbajra.

„Gondoltam egy mókás kis kihívásra. Ha Hailie azt hiszi, hogy én csak egy Instagram-modell vagyok és nem autóversenyző, akkor álljon ki ellenem. Szerintem nagyszerű lenne abból a szempontból is, hogy még több nő figyelmét felhívjuk erre a sportra.”

Lindsay szponzora, a Clubhouse Media Group teljes mértékben támogatja a rendhagyó párbajt és hajlandóak arra, hogy 25.000 dollárt ajánljanak fel a győztesnek, amely összeget jótékony célokra fordíthatják.

A Forbes megkereste Brewer szóvivőjét annak kapcsán, hogy melyik pályán tudnák elképzelni a „futamot”. Erre válaszként az észak-karolinai Hickory Motor Speedwayt ajánlották, amely közel van a Deegant versenyeztető David Gilliland Racing főhadiszállásához. Szóba jöhet viszont még a COTA, vagy Laguna Seca is.

Hailie nem reagált a kihívásra.