Christian Lundgaard bemutatkozik az IndyCarban

Christian Lundgaard bemutatkozik az IndyCarban
credit:RLL RacingAz Indianapolis Motor Speedway roadján rendezendő, augusztus 14-ei versenyen ejtheti meg IndyCar-debütálását Christian Lundgaard.

A 20 éves dán az RLL Racing 45-ös számú Dallara-Hondájába pattanhat be a legendás pályán.

A szóban forgó autót a szezon eddigi részében öt futamon indította a gárda, kivétel nélkül Santino Ferruccival a volán mögött. Ebből négyet zárt a top 10-ben – beleértve az Indy 500-as hatodik helyet -, míg múlt vasárnap, Nashville-ben tizenegyedikként látta meg a kockás zászlót.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy kipróbálhatom az IndyCart” – nyilatkozta Ludgaard, aki július végén, a Barber Motorsports Parkban már tesztelt a csapatnak.

“Szerencsésnek érzem magam, amiért annyi elképesztő versenygépet vezethettem már eddigi karrierem során. Alig várom, hogy az IndyCart is felírhassam erre a listára.”

Az Alpine akadémiájának tagjaként is jegyzett fiatal pilóta jelenleg az F2-ben méreti meg magát az ART Grand Prix színeiben. Tavaly két győzelmet szerzett, 2021-es legjobbja pedig eddig egy második hely.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy