BREAKING: A McLaren többségi tulajdonossá lép elő az IndyCarban szereplő AMSP-nél

BREAKING: A McLaren többségi tulajdonossá lép elő az IndyCarban szereplő AMSP-nél
credit:IndyCar MediaA McLaren Racing hivatalosan bejelentette, hogy felvásárolja az Arrow McLaren SP 75%-át, így az NTT IndyCar Seriesben szereplő csapat többségi tulajdonosává lép elő.

Az adás-vétel jelenleg is folyamatban van, előreláthatólag pedig az év későbbi részében válik teljessé.

A változás nem érinti a csapat nevét, emellett pedig a főhadiszállás is Indianapolisban marad.

A gárda jogelődjét, a Sam Schmidt Motorsportsot 2001-ben alapította a korábbi IRL-versenyző Sam Schmidt azt követően, hogy egy tesztbaleset következtében nyaktól lefelé megbénult.

Partnerként 2019 végén szállt be a gárdához a McLaren, mindeddig azonban nem rendelkeztek tulajdonosi jogkörrel, “csak” anyagi és emberi erőforrásokkal támogatták a működését.

A wokingiak hatalomátvétele után egy öt szakembert magában foglaló tanács fogja felügyelni az IndyCar-program működését, amelynek élén maga Zak Browm áll.

Schmidt, valamint a 2013 óta társtulajdonosként jegyzett Ric Peterson birtokolja a maradék 25%-ot, emellett pedig továbbra is kiemelt szerepet fognak betölteni a döntéshozatali folyamatokban.

A mai bejelentés egy erőteljes jelzése az IndyCar iránti, hosszú távú elkötelezettségünk felé, versenysorozatként, a McLaren Racing marketing-platformjaként és szponzoraink terén is” – idézi a hivatalos közlemény Brownt.“Tisztelegni szeretnék Sam Schmidt és Ric Peterson előtt, akik közösen, valamint az Arrow Electronics támogatásával egy elképesztő csapatot építettek, amit tovább növelhetünk és teljesíthetjük ambícióinkat a győzelmek folyatos hajszolása, Indy 500-ak megnyerése és bajnoki címek szerzése irányába.”


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy