IndyCar: Jones még nem épült fel teljesen a koronavírusból

IndyCar: Jones még mindig nem épült fel a koronavírusból
credit:IndyCar Media

IndyCar: Jones még mindig nem épült fel a koronavírusból


Továbbra sincs 100%-os állapotban Ed Jones, akinek még július elején lett pozitív a koronavírus-tesztje.

A Dale Coyne Racing versenyzője az IndyStarnak adott interjújában elmondta, hogy már az IndyCar Mid-Ohió-i fordulóján is nagyon betegnek érezte magát, de akkor még nem tudta, hogy mi áll a tünetei hátterében.

A július 4-én rendezett verseny mindössze öt körig tartott Jones számára, miután nagy tempóval eltalálta a Scott Dixonnal történt ütközése után a pályán keresztben megállt Will Power autóját.

A balesetben – mint utólag kiderült – az ausztrál csuklótörést szenvedett.

“Az egész hétvége során küszködtem” – nyilatkozta Jones, akinek COVID-tesztje pár nappal később hozott pozitív eredményt.

“A nyári szünet legnagyobb részében próbáltam gyógyulni, majd újra formába lendülni. Meglepetésemre sokkal nehezebben ment, mint gondoltam. Két, két és fél héten át pihentem, ezután kezdtem el megint edzeni, hogy lássam, mire vagyok képes. Továbbra sem vagyok teljesen rendben, de minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy visszatérhessek.”

Az IndyStar szerette volna megkérdezni a versenyzőtől, hogy be van-e oltva, de erre a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt már nem volt lehetőség.

A széria még áprilisban arról tájékoztatott, hogy a paddock 90%-a már az alabamai szezonnyitó előtt megkapta az első adag vakcinát. Akkoriban úgy tervezték, hogy a május végi Indy 500-ra az IndyCarban tevékenykedő emberek akár 100%-a teljesen védett lehet.Egyelőre nem tudni, hogy mennyire sikerült végül teljesíteniük ezt a célt.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy