IndyCar: Herta nyerte a kaotikus második edzést Nashville-ben

IndyCar: Herta nyerte a kaotikus második edzést Nashville-ben
credit:IndyCar MediaHa csak annyit mondunk, hogy Scott Dixon egyetlen óra leforgása alatt háromszor is hibázott, akkor máris érzékelhető, mennyire bizarr is volt a Music City Grand Prix második edzése.

A hatszoros bajnok rögtön a gyakorlás elején kiforgott az 5-ös kanyarban, piros zászlót előidézve. Később ismét sikerült megpördülnie, majd a leintést megelőzően másodpercekkel újfent falazott, ráadásul szinte egzakt ugyanazon a ponton, ahol első alkalommal.

A Chip Ganassi Racing 9-es Dallara-Hondájának a hátsó szárnya bánta a kalandot.

Nem csak Dixonnak gyűlt meg azonban a baja Nashville utcáival.

Nyolc perccel a tervezett kockás zászló előtt Scott McLaughlin csattant egyet a 7-es kanyarban. A Team Penske 3-as számú gépe nem sérült meg komolyabban, hamarosan pedig ismét útjára is engedhették a mezőnyt.

A körözés azonban szó szerint pillanatokig tartott, miután Alexander Rossi belecsapódott a 10-es kanyar falába. A 27-es Andretti-autó még a levegőbe is emelkedett, de a kaliforniai versenyző képes volt visszatérni vele a pitbe.

Az incidensek következtében az IndyCar úgy döntött, hogy még engedélyez egyetlen gyors kört a mezőny tagjainak.

A folytatás viszont komplett káosz lett.Ahogyan fentebb említésre került, Dixonnak sikerült harmadjára is elveszíteni az uralmat munkaeszköze felett, de kiforgott még Max Chilton (Carlin), továbbá Simon Pagenaud (Team Penske) is.

A tabella élén – a pénteki edzéshez hasonlóan – Colton Herta zárt 01:15.3529-cel.

Másodikként Rossi végzett 01:15.8292-vel, míg a harmadik pozíciót Dixon tudhatta magáénak 01:15.8837-es legjobb köre révén.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy