IndyCar: A saját ligájában lévő Herta szerezte meg a pole-t Nashville-ben

IndyCar: A saját ligájában lévő Herta szerezte meg a pole-t Nashville-ben
credit:IndyCar MediaEddig száz százalékos teljesítményt nyújt Nashville utcáin Colton Herta.

Az Andretti Autosport versenyzője a pénteki, majd a szombati edzés megnyerése után a Music City Grand Prix kvalifikációján sem talált legyőzőre.

Herta 1:13.6835-ös idővel kaparintota meg az IndyCar vadonatúj pályájának legelső pole-ját, több, mint fél másodpercet adva a mögötte zárt Scott Dixonnak.

“Ez egy nagyon jó kör volt” – konstatálta teljesítményét a 21 éves pilóta, aki immár hatodik alkalommal indulhat az első pozícióból főkategóriás karrierje során.

“Az autó fantasztikus, tényleg a saját ligánkban voltunk. Elképesztő érzés! Nagyon jó a gép, kellemes vezetni és stabil, úgyhogy izgatottan várom a versenyt.”

A harmadik időt Alex Palou futotta, de a Chip Ganassi Racing múlt heti, privát tesztje után végrehajtott motorcsere miatt hathelyes rajtbüntetést kapott.

Ennek köszönhetően a mögötte végzett pilóták – Pato O’Warddal bezárólag – egy pozíciót előre fognak ugrani.

A kvalifikáció nagy vesztese Josef Newgarden lett.A helyi hősnek számító, kétszeres bajnok a top 12-es szegmensben csapta falnak a Team Penske 2-es számú Dallara-Chevyjét.

Lokális sárga jelzés előidézése miatt végül megfosztották a legjobb körétől, így a tizenkettedik pozícióba esett vissza. Ennek köszönhetően a baleset előtt a hetedikként jegyzett Romain Grosjean jutott tovább a pole-ról döntő Fast 6-be.

Piros jelzésre csak egyszer, rögtön az első csopotkör elején került sor Jimmie Johnson miatt.

A Chip Ganassi Racing újonca a 10-es kanyarban vágódott falhoz, aminek következtében csak a huszonötödik pozícióból indulhat.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy