A szeretetről prédikált, majd kiiktatta legnagyobb ellenfelét Ty Gibbs

A szeretetről prédikált, majd kiiktatta legnagyobb ellenfelét Ty Gibbs
credit:ARCA Menards Series/Twitter
A szeretetről prédikált, majd kiiktatta legnagyobb ellenfelét Ty Gibbs


Mozgalmas szombaton van túl Ty Gibbs.

A Joe Gibbs Racing 18 éves, közismerten hithű keresztény versenyzője több vallásos tweetet osztott meg követőivel, szót ejtett a szeretetről, majd sikerült egy kisebb vallásháborút is kirobbantania, miután közölte, hogy nem hinni Istenben olyan bűn, amit még az ördög sem követett el.

A csodagyerekként számon tartott Gibbs néhány órával később, az ARCA Menards Series Winchester Speedwayen rendezett fordulóján viszont már egy vitatott manőver kapcsán került a viták középpontjába.

Három körrel a leintés előtt az összetett második helyén álló Corey Heim haladt az élen, mögötte a tabella tetején tanyázó Gibbsszel.

A lekörözöttek mögé érve lassítaniuk kellett, utóbbi pilóta pedig közben egyre szorosabban tapadt legnagyobb ellenfelére, végül pedig hozzá is ért Heim autójának hátuljához.

A Venturini Motorsportsos ennek hatására kiforgott, de ettől függetlenül a harmadikként fejezte be a versenyt.

Gibbs idei hetedik győzelmét aratta, az előnye pedig hét pont Heimmel szemben.

Manőveréért Ty annyi negatív kritikát kapott, hogy egy idő után már a legutóbbi Instagram-posztjainak kommentelhetőségét is korlátozta.

Heim viszonylag nyugodtan konstatálta a történteket.

„Annyit mondok, hogy nem is lehetnék izgatottabb a következő, Watkins Glen-i verseny miatt” – nyilatkozta a 19 éves amerikai.

„Egyszer sem forgattuk ki a 18-ast [Gibbs], vagy hasonló. Feljebb kapcsoltunk egy fokozattal és tényleg nagyon izgatottan várom Watkins Glent.”