A spái tragédia túlélője az IndyCarral szemez

A spái tragédia túlélője az IndyCarral szemez
credit:DMP

A spái tragédia túlélője az IndyCarral szemez


Az elmúlt közel két év egyik leginspirálóbb, motorsport-vonatkozású sztorija Juan Manuel Correa szenzációs felépülése – mind fizikailag, mind pedig lelkileg.

Az ecuadori származású amerikai versenyző 2019-ben, az F2 spái futamán szenvedett életveszélyes sérüléseket abban a balesetben, amely Anthoine Hubert életét követelte.

A bukás után Correa heteket töltött ECMO-gépre kötve, miután az őt ért erőhatások következtében légzési elégtelenség lépett fel nála. Köszönhetően életkorának és fizikumának sikerült átvészelnie ezt az időszakot, összeroncsolódott lábai azonban máig mindennapos problémát okoznak.

A fiatal pilóta több, mint húsz operáción esett át, a nehézségek ellenére viszont már idén vissza tudott térni a versenypályára az F3 mezőnyében.

Correa azonban nem szeretne ebben a kategóriában maradni és célja, hogy jövőre ismét az F2-be küzdje magát. Emellett viszont élénken érdeklődik amerikai szériák iránt is.

“Határozottan úgy látom, hogy feljebb léphetek” – idézi a RACER a 21 éves pilótát.

“Az F2 ott van az asztalon, talán még Amerika is. Jelenleg mérlegeljük az opcióinkat, de mindenképp szintet akarok ugrani és új kihívások elé nézni. Figyelem az IndyCart és az Indy Lights is egy lehetőség, de még túl korai megmondani, merre mozdulhatunk. Talán az is lehet, hogy versenyzek néhány IMSA-fordulón is, mivel vannak itt kapcsolataink. Ha az autónak van négy kereke, leszorítóereje és gyors, akkor én boldog vagyok, de az IndyCar az a kategória, amit nagyon követek. Nagyszerű versenyeik vannak, úgyhogy szerintem ebbe az irányba tapogatózunk.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy