Megvédte főnöke a “térdelőket” másik országba küldő hangosbemondót

Megvédte főnöke a “térdelőket” másik országba küldő hangosbemondótOrszágos botrányt kavart néhány nappal ezelőtt az iowai Kossuth County Speedway hangosbemondója.

A – mint azóta kiderült – Lon Oelke nevű férfi az egyik verseny előtt hosszas monológot tartott, aminek során közölte, hogy azok az emberek, akik nem tisztelik az USA lobogóját és térdelni szándékoznak “keressenek maguknak egy másik országot”.

Oelke emellett nemtetszésének adott hangot azt illetően is, hogy az NFL a feketék nemzeti himnuszának nevezett Lift Every Voice and Singet is lejátszani tervezi a meccsek előtt.

A pálya azonnal elhatárolódott ezen kijelentésektől leszögezve, hogy Oelke többé már nem dolgozik a létesítményben.

Az őt szintén alkalmazó, minnesotai Fairmont Raceway azonban maximálisan kiállt mellette.

A létesítmény vezetője és promótere, Jon McCorkell külön posztban közölte, hogy egyetért Oelke véleményével és továbbra is marad a munkatársuk.
Az üzletember egy másik bejegyzésében arról is biztosította a követőket, hogy a soron következő verseny alatt Oelke a legnagyobb álló ovációra számíthat.

A kommentszekcióban azonban a konkrét népharag zúdult a létesítményre, rasszistának és kirekesztőnek nevezve annak minden dolgozóját.

Több szponzor és partner pedig bejelentette, nem kívánják többé támogatni a pályát.

Az ominózus posztot végül törölték, jelenleg pedig már egyáltalán nem elérhető az FR teljes Facebook-oldala sem.

“Lon nagyon sajnálja a történteket” – nyilatkozta az AP-nek a pálya lelkésze, Doug Peterson.

“Személyesen ismerem őt és hiszem, hogy szeretet van a szívében nem pedig gyűlölet. Ő egyáltalán nem gyűlölködő típus.”

McCorkell szintén megszólalt:

“Az én véleményem az, hogy a himnuszkor állni kell. Lon egy kicsit továbbment. Helyileg nálunk mindenkinek ugyanaz a hitvallása. Egy nemzet vagyunk Isten alatt, egyetlen himnuszunk van és felállunk alatta.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy