Grosjean szó szerint beleszédült első oválpályás köreibe

Grosjean szó szerint beleszédült első oválpályás köreibe
credit:IndyCar MediaKisebb hibákat leszámítva pozitívan zárult Romain Grosjean legelső oválpályás tesztje.

A Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing újonca 166 kört tett meg a World Wide Technology Raceway 1.25 mérföldes vonalvezetéséne, egyéni legjobbja pedig a nyolcadik helyre lett elegendő a tizenegy autós mezőnyben.

A franciának egy meleg szituációban is része volt, miközben egy pillanatra elvesztette uralmát az 51-es Dallara-Honda felett és megforgott. Szerencsére azonban sikerült elkerülnie a falat, így az autóban nem keletkezett kár.

Grosjean nagy kihívásnak nevezte a kizárólag bal kanyarokat tartalmazó pályán való körözést. A technikai része mellett pedig a teszt elején sikerült megismerkednie a kezdőkre jellemző “oválbetegséggel” is.

“Vezetés közben minden rendben volt, mikor viszont kiszálltam a cockpitből alig tudtam megállni a lábaimon, úgy szédültem” – nyilatkozta a teszt utáni sajtótájékoztatón a 35 éves pilóta.

“Rögtön gondoltam is, hogy ‘oké, ez érdekes’. A csapat csak nevetett rajtam, mivel pontosan erre számítottak. Általános jelenség ez az oválos újoncok között. Én csak annyit mondtam, hogy számomra viszont egyáltalán nem volt vicces, semmit sem ittam!”

Grosjean következő bevetésére ezen a pályán már éles versenykörülmények között fog sor kerülni az IndyCar augusztus 21-ei Bommarito Automotive Group 500-án.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy