NASCAR: Az ok, amiért Rick Hendrick szakított az elveivel

NASCAR: Az ok, amiért Rick Hendrick szakított az elveivel
credit:Hendrick Motorsports/TwitterA Hendrick Motorsports atyaúristene hosszú éveken át hallani sem akart arról, hogy – néhány sportautó-versenyt leszámítva – pilótái a NASCAR-on kívül is megméressék magukat.

Ennek prózai okai voltak.

Rick Hendrick egyrészt biztosra akart menni, hogy sztárjai figyelmét semmi sem vonja el a Cup Seriesről, másrészt pedig ott volt a potenciális sérülés lehetősége is.

Tavaly ősszel azonban a HMS leszerződtette a dirt-megszállott Kyle Larsont, sokak meglepetésére pedig Hendrick azt is engedélyezte számára, hogy szabadidejében ott méresse meg magát, ahol csak akarja.

A kaliforniai él is ezzel a lehetőséggel és lényegében megállás nélkül versenyez az USA regionális pályáin többek között late modellel, valamint a sportág egyik legveszélyesebbjeként számon tartott sprint carokkal.

A hírek szerint viszont Hendrick kezdetben leszögezte, ha olyan sérülést szerezne, ami veszélyeztetné a Cup-programját, akkor annak “komoly következményei” lesznek.

Alig néhány hónap alatt azonban nagyot változott a helyzet.

Larson idén öt győzelmet aratott a HMS 5-ös Chevyjével, ebből négyet pontozásos futamon, nemrég pedig alá is írhatta 2023 végéig szóló hosszabbítását.Az új kontraktus értelmében pedig Rick Hendrick online autókereskedése, a HendrickCars.com immár a dirtversenyeken is szponzorává lépett elő.

A csapat azonban nem kivételez Larsonnal, hiszen a többi pilóta számára is engedi a más kategóriákban való részvételt.

Ennek köszönhetően Alex Bowman,valamint Chase Elliott máris egyre gyakrabban pattan sprint car és midget car volánja mögé.

“Teljesen megváltozott a véleményem” – nyilatkozta legutóbbi Zoom-konferenciáján Hendrick.

“Azok a nagy lóerővel bíró autók hatalmas segítségére vannak Kyle-nak és a velük szerzett tapasztalatát át tudja ültetni a Cupba is. Elképesztő, ahogyan kontroll alatt tartja a gépet. Szóval, vannak olyan esetek, amikor szakítanod kell az elveiddel. A srácok teljesen meggyőztek, előnyükre válik a minél szélesebb körű, gyakori versenyzés. Leszögezem azért, hogy egyáltalán nem bátorítom őket. Ugyanakkor benne vagyok, ha ez olyasmi, amit csinálni akarnak és igazán motiváltak is hozzá.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy