Még a főnöke sem tudta, hogy is hívják valójában a NASCAR legnépszerűbb versenyzőjét

Még a főnöke sem tudta, hogy is hívják valójában a NASCAR legnépszerűbb versenyzőjét
credit:NASCAR/Twitter
Hiába húzta be tavaly a NASCAR Cup Series titulusát és szavazták meg már háromszor is a széria legnépszerűbb versenyzőjévé, a rajongók egy része továbbra sincs tisztában azzal, hogy Chase Elliott nem a hivatalos nevét használja.

Ennél is érdekesebb viszont, hogy még a versenyzőt kis kora óta ismerő Dale Earnhardt Jr. – akinek csapatával ráadásul 2014-ben Chase Xfinity (akkoriban Nationwide)-bajnok lett – is csak néhány évvel ezelőtt szembesült ezzel az információval.

A most 25 éves amerikait édesapja, a legendás Bill Elliott után nevezték el, így a személyazonosító okmányaiban William Clyde Elliott II-ként szerepel.

A ‘Chase’ becenevet még gyerekként adta neki egy családi barát, aki szerint egyáltalán nem illett hozzá egyik keresztneve sem.

“Ha felmész a Wikipédiára, akkor sokat tanulhatsz” – jelentette ki a téma kapcsán saját podcastjében, a ‘Dale Jr. Downloadban’ Earnhardt.

Ezzel társműsorvezetője, Mike Davis is egyetértett.

Nekem is több időt kellene eltöltenem a Wikin. Azzal viszont egyetérthetünk, hogy a Clyde Elliott egy pokolian jó versenyzőnév lenne. Le merném fogadni viszont, hogy Chase nem szereti.”

Elliott cáfolt:

“Egyáltalán nem zavar, sok barátom hív Clyde-nak. Tényleg!”

Davis ekkor Junior felé fordult.

“Akkor ezt te is tudhattad, ugye?”

Mire az egykori kétszeres Daytona 500-győztes így válaszolt:

“Nem, a Wikipédián olvastam. Komolyan. Én nem tartozom bele abba a körbe, akik Clyde-nak hívhatják őt.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy