IndyCar: A Honda pilótája lehet Grosjean, Albon több csapat listáján is szerepel

IndyCar: A Honda pilótája lehet Grosjean, Albon több csapat listáján is fent van
credit:IndyCar Media

IndyCar: A Honda pilótája lehet Grosjean, Albon több csapat listáján is fent van


Még hat verseny van hátra az IndyCar 2021-es szezonjából, a következő évet érintő igazolási pletykák azonban máris igazán őrült fokozatba kapcsoltak.

A legnagyobb figyelem jelenleg a DCR/RWR újoncát, Romain Grosjeant övezi, aki a hírek a legnagyobb esélyes az Andretti Autosport 28-as számú Dallara-Hondájára.

Ezen autót jelenleg még Ryan Hunter-Reay terelgeti, az amerikai pilótával azonban minden valószínűség szerint nem fog hosszabbítani a csapat.

A RACER értesülései szerint ráadásul Grosjean esetében többről lehet szó, mint egy “sima” versenyzői szerződés Andrettiékkel.

A gárda motorpartnereként jegyzett Honda ugyanis élénken érdeklődik a szolgálatai iránt, mint – Alexander Rossihoz, Colton Hertához és Scott Dixonhoz hasonlóan – gyári kötődésű versenyző.

Ez pedig azt jelentheti, hogy a 35 éves pilóta előtt kinyílhat az Acura IMSA DPi-programjának kapuja is.

Nem csak egy hely üresedhet meg azonban az AA-nél, hiszen James Hinchcliffe kontraktusa szintén kifut az idei szezon végén.

Ennek betöltésére pedig versenyzők sora kígyózik.A feltörekvő generációt tekintve rögtön ott van az Indy Lightsban már Andrettiék flottáját szolgáló, Hinchhez hasonlóan szintén kanadai Devlin De Francesco, valamint a szupertehetségként számon tartott amerikai Kyle Kirkwood is.

Utóbbi pilótát azonban több másik gárda is figyelemmel kíséri, köztük a Team Penske-vel, amely a hírek szerint már fel is vette vele a kapcsolatot.

Ott van továbbá még a listán Oliver Askew, valamint Alexander Albon is.

A thai versenyzőt az AA mellett még két másik IndyCar-csapat is megkörnyékezte. Konkrétumokról egyelőre nincsenek információk, de sajtóhírek szerint Albon nem számíthat a Red Bull támogatására, miután az energiaitalosok nem akarnak az amerikai open-wheelbe invesztálni.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy