IndyCar: A Honda pilótája lehet Grosjean, Albon több csapat listáján is szerepel

IndyCar: A Honda pilótája lehet Grosjean, Albon több csapat listáján is fent van
credit:IndyCar Media


IndyCar: A Honda pilótája lehet Grosjean, Albon több csapat listáján is fent van


Még hat verseny van hátra az IndyCar 2021-es szezonjából, a következő évet érintő igazolási pletykák azonban máris igazán őrült fokozatba kapcsoltak.

A legnagyobb figyelem jelenleg a DCR/RWR újoncát, Romain Grosjeant övezi, aki a hírek a legnagyobb esélyes az Andretti Autosport 28-as számú Dallara-Hondájára.

Ezen autót jelenleg még Ryan Hunter-Reay terelgeti, az amerikai pilótával azonban minden valószínűség szerint nem fog hosszabbítani a csapat.

A RACER értesülései szerint ráadásul Grosjean esetében többről lehet szó, mint egy “sima” versenyzői szerződés Andrettiékkel.

A gárda motorpartnereként jegyzett Honda ugyanis élénken érdeklődik a szolgálatai iránt, mint – Alexander Rossihoz, Colton Hertához és Scott Dixonhoz hasonlóan – gyári kötődésű versenyző.

Ez pedig azt jelentheti, hogy a 35 éves pilóta előtt kinyílhat az Acura IMSA DPi-programjának kapuja is.

Nem csak egy hely üresedhet meg azonban az AA-nél, hiszen James Hinchcliffe kontraktusa szintén kifut az idei szezon végén.

Ennek betöltésére pedig versenyzők sora kígyózik.

A feltörekvő generációt tekintve rögtön ott van az Indy Lightsban már Andrettiék flottáját szolgáló, Hinchhez hasonlóan szintén kanadai Devlin De Francesco, valamint a szupertehetségként számon tartott amerikai Kyle Kirkwood is.

Utóbbi pilótát azonban több másik gárda is figyelemmel kíséri, köztük a Team Penske-vel, amely a hírek szerint már fel is vette vele a kapcsolatot.

Ott van továbbá még a listán Oliver Askew, valamint Alexander Albon is.

A thai versenyzőt az AA mellett még két másik IndyCar-csapat is megkörnyékezte. Konkrétumokról egyelőre nincsenek információk, de sajtóhírek szerint Albon nem számíthat a Red Bull támogatására, miután az energiaitalosok nem akarnak az amerikai open-wheelbe invesztálni.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy