HIVATALOS: Sage Karam bemutatkozik a NASCAR-ban

HIVATALOS: Sage Karam bemutatkozik a NASCAR-ban
credit:IndyCar MediaAugusztus 14-én, az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén ejtheti meg NASCAR-debütálását Sage Karam.

A 26 éves pilóta a Jordan Anderson Racing 31-es számú Chevyjét vezetve csatlakozhat a nemzeti másodosztályt képező Xfinity Series mezőnyéhez.

“Mindig is az álmom volt, hogy ezen a szinten versenyezhessek a világ néhány legjobb stock-car pilótája ellen” – idézi a csapat közleménye Karamot.

A célom, hogy olyan sokat tanuljak, amennyit csak lehet. Örülök ennek a kihívásnak, alig várom, hogy erőteljes kapcsolatot építsek a JAR-nél lévő, tehetséges, elszánt emberekkel.”

A Pennzoil 150 névre hallgató verseny az IndyCar és a NASCAR által immár zsinórban másodszor megrendezendő, közös hétvége egyik fordulóját képezi.

Az open-wheelesek szombaton, az Xfinity futama előtt hajtanak pályára, míg a Cup autói vasárnap, azaz 15-én indulnak bevetésre szintén az IMS roadján.

Karam az év elején még attól tartott, hogy szponzorációs okok miatt végleg befejeződik a karrierje. Szerencsére a problémák elhárultak, így ott lehetett a 105. Indianapolis 500-on, méghozzá nem is akármilyen teljesítményt nyújtva.

A harminchárom fős mezőnybe csak a kvalifikáció második napján tudott bejutni, a harmincegyedik helyről rajtolva viszont remek formát mutatva, a hetedikként látta meg a kockás zászlót. Ezzel a legnagyobb menetelést prezentálta a teljes mezőnyben.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy