14 éves versenyző vesztette életét az idei motorsport-szezon legrosszabb hétvégéjén (18+)

14 éves versenyző vesztette életét az idei motorsport-szezon legrosszabb hétvégéjén (18+)A 2021-es év eddigi legszomorúbb hétvégéjén van túl a motorsport világa.

Szombaton, Iowában Devon Rouse szenvedett súlyos balesetet egy sprint car versenyen, aminek következtében mentőhelikopterrel került kórházba.

A NASCAR-ban idén debütált amerikai esetében szerencsére az alapos vizsgálatok kiderítették, hogy az ijedtség nagyobb volt, mint a tényleges baj és a fiatal pilóta megúszta kisebb nyak-, csukló-, valamint bokasérülésekkel.

Európában azonban már sokkal sötétebben zárult a hét.

A British Superbike Championship szombati, Brands Hatchen rendezett futamán Brad Jones esett hatalmasat életveszélyes fej, mellkasi és medencesérüléseket szerezve.

A Rouse-hoz hasonlóan szintén 23 éves versenyző jelenleg is mesterséges kómában van.

Spanyolországban viszont egyenesen tragédiába torkollott a European Talent Cup vasárnapi viadala.

A MotorLand Aragonon kiírt forduló során, tizenhárom körrel a leintést megelőzően Hugo Millán bukott nagyot.Az eset után a 14 éves tehetség azonnal megpróbált visszaülni a motorjára, egy nagy tempóval érkező ellenfele azonban már nem tudta elkerülni és elütötte.

Millán életét az orvosok minden erőfeszítése ellenére sem sikerült megmenteni.

A spanyol fiatal tragédiája révén a sportág már a második versenyzőjét kénytelen gyászolni alig két hónap leforgása alatt.

Május 30-án, a 19 éves Jason Dupasquier szenvedett fatális balesetet a Moto3 Olasz Nagydíjának kvalifikációján.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy