Holdra szállás – Valóság, vagy az emberiség legnagyobb átverése?

Holdra szállás – Valóság, vagy az emberiség legnagyobb átverése?A világ legismertebb összeesküvés-elmélete még a NASCAR sztárjait is megosztja. Figyelem, kemény dolgok következnek!

1969. július 20-án Neil Armstrong elsőként a történelemben egy idegen égitest felszínére lépett és kimondta a világ talán leghíresebb mondatát: „Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek”.

A holdra szállás emléke a mai napig borzongatóan hat több millió földlakó számára, legalább ugyanennyien vannak viszont, akik szerint nem dicsőséges pillanatokról, sokkal inkább a világ valaha volt legnagyobb átveréséről van szó.

Néhány perc netes böngészés már elegendő ahhoz, hogy blogok és YouTube csatornák százaira bukkanjunk, amelyek mind ugyanazt akarják bebizonyítani: az Apollo-11 útja egy komplett csalás volt.

Bár tudományos tények, dokumentumok tömkelege cáfolja az elmélet híveinek állításait, – nem beszélve arról, hogy egy ekkora megtévesztés végrehajtásához alapból több ezer ember összehangolt beavatása lenne szükséges – , a konteó mégis a mai napig lesöpörhetetlennek tűnik az asztalról.

A holdra szállás bő fél évszázada, töretlenül az egyik legforróbb, legmegosztóbb téma, amiről mindenkinek megvan a maga véleménye. Nem kivételek ezalól a NASCAR legnagyobb sztárjai sem.

A versenyzők többsége szerint az emberiség biztosan eljutott a Holdra, azzal viszont néhányan már vitáznak, hogy erre első alkalommal valóban 1969-ben került-e sor.

A Purdue Egyetemen gépészmérnöki diplomát szerzett Ryan Newman például még 2010-ben nyilatkozta le ezt a gyöngyszemet:

„Teljesen biztos vagyok abban, hogy az [1969-es] holdra szállás kamu volt” – jelentette ki a pilóta, akinek ironikus módon az autóját ekkoriban az amerikai hadsereg szponzorálta.

„A zászló egyenesen, kifeszülve állt, holott a Holdon nem fúj szél. Amikor pedig a felszínre léptek, egy nagy porfelhőnek kellett volna keletkezne, mivel nincs légkör, de semmi sem történt.”

newman.jpg
Ryan Newman nem enged, szerinte nem történt meg a holdra szállás és pont. 


Newman a mai napig tartja magát a korábbi véleményéhez, mondván Armstrongék landolását csak megjátszották az amerikaiak annak érdekében, hogy legyőzzék az űrversenyben hidegháborús ellenfelüket, a szovjeteket.

A téma a 2019-es Daytona 500 médiaturnéján is előkerült és meglepő módon többen is egyetértettek Newmannel.

„Nem hiszem, hogy 1969-ben eljutottunk volna a Holdra” – mondta Kyle Busch.

„Képtelenség, az ehhez szükséges technológia akkor még nem állt rendelkezésre. Azóta már biztosan jártunk ott, de kétlem, hogy ’69-ben sikerült volna megcsinálni. Az emberek azt is állítják, hogy láttak már idegen lényeket. Valóban vannak földönkívüliek? Megfigyelték már valaha az űrhajóikat? Nem mondom, hogy én magam láttam, de nagyon sokan hisznek bennük. Az 51-es körzet tényleg létezik? Szeretném azt hinni, hogy igen, de még sosem láttam, nincsenek bizonyítékaim.”


hirdetés


Iménti idézetében ifjabbik Busch minden bizonnyal az 51-es körzet mélyén zajló tevékenység mibenlétére célzott, nem pedig magára a támasztpontra, ami minden kétséget kizáróan ott terpeszkedik Nevadában.

Na, de menjünk tovább, mert Brad Keselowski sem rejtette véka alá, hogy kicsit – nagyon – össze van zavardova a kérdés kapcsán.

„Elképzelhetetlennek tűnik nekem, hogy az 1969-es technológia mellett ezt véghez lehetett vinni. Ugyanakkor még ennél is hihetetlenebb volna számomra az, ha fenn tudnának tartani egy ekkora konspirációt a mai napig. Itt van a nagy kérdés. Mi a reálisabb, hogy a kormány ötven éve sikeresen őriz egy ilyen horderejű összeesküvést, vagy inkább az, hogy egy rakás pénzt költöttek arra, hogy megszerezzék a legjobb embereket és a segítségükkel egy rakétát repítsenek a Holdra? Azt mondom, a konspiráció a hihetetlenebb. Szerintem jártunk a Holdon, de őszintén szólva nekem is vannak olyan pillanataim, amikor nem tudom eldönteni, hogy mit is kellene hinnem.”

A hírhedt konteós, Bart Sibrel 2002-ben, egy kaliforniai hotel előtt arra utasította Buzz Aldrint, hogy a Bibliára esküdve mondja ki, tényleg járt a Holdon, majd miután az ex-űrhajós ezt megtagadta, nemes egyszerűséggel hazugnak nevezte. Aldrin erre az öklével válaszolt.


A szintén „holdra szállás-tagadó” Ryan Blaneynek már arra is volt ötlete, hogy miként hajthatták végre a csalást.

„Úgy gondolom, hogy már voltunk a Holdon, csak épp nem akkor landoltunk ott először, mint mondják. Könnyű meghamisítani egy stúdióban. Tudom, hogy ez 1969-ben volt, de már akkor is simán kivitelezni lehetett. Voltak műtermeik, tudták hogyan kell filmet forgatni….Hát nem tudom… Soha, senki nem fogja megtudni, hogy tényleg ott jártunk-e ötven éve, vagy sem… kivéve Buzz Aldrint.”

A kétkedők mellett viszont több bajnok is maximálisan hiszi, hogy Armstrong tényleg a Hold felszínére lépett 1969-ben.

„Persze, hogy ott voltunk” – jelentette ki Martin Truex Jr.

„Van aki azt hiszi, hogy ez egy hazugság, ugye? Nos, én teljesen biztos vagyok abban, hogy megtörtént. Nem álhírről volt szó.”

A hétszeres bajnok Jimmie Johnson szintén megingathatatlan volt.

„Abszolút így volt, landoltunk a Holdon.”

Joey Logano csak nevetett a konteókon.

„Naná, hogy leszálltunk a Holdon, mégis, hogyan lehetne ezt meghamisítani?

Chase Elliott egy füst alatt egy másik hoaxot is igyekezett eltemetni.

„Teljesen elhiszem, hogy jártunk a Holdon. A Föld pedig nem lapos, bárki, bármit is mondjon.”

Öccsével ellentétben Kurt Busch is a holdra szállás „pro”-oldalán állt.

„Szerintem ott voltunk. A néhai nagymamámnak voltak eltéve régi újságjai, ezek között találtam meg a Chicago Tribune egyik 1969-es kiadását, ami címlapsztoriban hozta le a holdra szállást. Nagyon menőnek találtam, bekereteztettem és most is ott lóg a hálószobám falán.”

Kyle Larson viszont nem akart mélyebben belefolyni a dolgoba.

„Úgy vélem landoltunk a Holdon, de biztosat nem tudok mondani. Nagyon sok érdekes részletet találni ezzel kapcsolatban és szerintem van is bennük némi konspiráció, de nem vagyok eléggé képzett és tanult ahhoz, hogy választ merjek fogalmazni erre a kérdésre.”[yop_poll id=”3″]