NASCAR: Tulajdonosként, versenyzőként és vezető tisztviselőként érkezik Keselowski az RFR-hez

NASCAR: Tulajdonosként, versenyzőként és vezető tisztviselőként érkezik Keselowski az RFR-hez
credit:NASCARAz utóbbi időszak legrosszabbul őrzött titka volt Brad Keselowski érkezése a Roush Fenway Racing fedélzetére, mint versenyző és egyben társtulajdonos.

A 2022-ben életbe lépő megállapodást hetek óta kész tényként kezelte a komplett NASCAR-média, hivatalossá azonban csak most vált.

Helyi idő szerint kedden kora délután, egy nagyszabású sajtótájékoztatón került bejelentésre, hogy Keselowski nem csak tulajdonrészt, valamint a 6-os számú Ford Mustang volánját kapja meg, de ő lesz az RFR versenyzésért felelől bizottságának vezetője is.

A lépést a gárda jelenleg 79 éves alapítója, Jack Roush úgy jellemezte, mint egy új éra kezdetét, ezzel párhuzamosan pedig az RFR hosszú távú jövőjének bebiztosítását.

A 37 esztendős Keselowski ezzel a Cup Series tulajdonosainak következő generációjához csatlakozik a Live Fast Motorsportsot irányító 25, illetve 37 éves Matt Tifft és BJ McLeod, valamint az egyaránt 40 éves Denny Hamlin (23XI Racing) és Justin Marks (Trackhouse Racing) mellé.

A michigani pilóta idén a tizenkettedik, egyben utolsó szezonját teljesíti a Team Penske-nél. Eddig összesen harmincnégy győzelmet, 2012-ben pedig bajnoki címet szállított a Kapitány alakulatának.

Eredeti tervei szerint Keselowski hajlandó lett volna arra, hogy hosszabbít a TP-vel, de csakis akkor, ha tulajdonrészt vásárolhat a csapatból. Erre Roger Penske nemet mondott, aminek köszönhetően a versenyző úgy döntött, az RFR-nél építi tovább karrierjét.

Keselowski számára nem ismeretlen a tulajdonosi terep.

A nevét viselt, Brad Keselowski Racing 2008-2017 között szerepelt a NASCAR nemzeti harmadosztályát képező Truck Seriesben, ezidő alatt tizennyolc pole-t és tizenegy győzelmet szerezve.