NASCAR: Tulajdonosként, versenyzőként és vezető tisztviselőként érkezik Keselowski az RFR-hez

NASCAR: Tulajdonosként, versenyzőként és vezető tisztviselőként érkezik Keselowski az RFR-hez
credit:NASCARAz utóbbi időszak legrosszabbul őrzött titka volt Brad Keselowski érkezése a Roush Fenway Racing fedélzetére, mint versenyző és egyben társtulajdonos.

A 2022-ben életbe lépő megállapodást hetek óta kész tényként kezelte a komplett NASCAR-média, hivatalossá azonban csak most vált.

Helyi idő szerint kedden kora délután, egy nagyszabású sajtótájékoztatón került bejelentésre, hogy Keselowski nem csak tulajdonrészt, valamint a 6-os számú Ford Mustang volánját kapja meg, de ő lesz az RFR versenyzésért felelől bizottságának vezetője is.

A lépést a gárda jelenleg 79 éves alapítója, Jack Roush úgy jellemezte, mint egy új éra kezdetét, ezzel párhuzamosan pedig az RFR hosszú távú jövőjének bebiztosítását.

A 37 esztendős Keselowski ezzel a Cup Series tulajdonosainak következő generációjához csatlakozik a Live Fast Motorsportsot irányító 25, illetve 37 éves Matt Tifft és BJ McLeod, valamint az egyaránt 40 éves Denny Hamlin (23XI Racing) és Justin Marks (Trackhouse Racing) mellé.A michigani pilóta idén a tizenkettedik, egyben utolsó szezonját teljesíti a Team Penske-nél. Eddig összesen harmincnégy győzelmet, 2012-ben pedig bajnoki címet szállított a Kapitány alakulatának.

Eredeti tervei szerint Keselowski hajlandó lett volna arra, hogy hosszabbít a TP-vel, de csakis akkor, ha tulajdonrészt vásárolhat a csapatból. Erre Roger Penske nemet mondott, aminek köszönhetően a versenyző úgy döntött, az RFR-nél építi tovább karrierjét.

Keselowski számára nem ismeretlen a tulajdonosi terep.

A nevét viselt, Brad Keselowski Racing 2008-2017 között szerepelt a NASCAR nemzeti harmadosztályát képező Truck Seriesben, ezidő alatt tizennyolc pole-t és tizenegy győzelmet szerezve.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy