NASCAR: Megvan a szezon 13. győztes versenyzője, nagy fordulat a rájátszás mezőnyében

NASCAR: Megvan a szezon 13. győztes versenyzője, nagy fordulat a rájátszás mezőnyében
credit:New Hampshire Motor Speedway
NASCAR: Megvan a szezon 13. győztes versenyzője, nagy fordulat a rájátszás mezőnyében


A New Hampshire Motor Speedway adott otthont a NASCAR Cup Series idei huszonkettedik fordulóját képező Foxwoods Resort Casino 301-nek.

Az anyatermészet eleinte nem volt partnere a mezőnynek, lévén a versenyt rögtön az első szakasz elején meg kellett szakítani az egyre erősödő eső miatt.

Ezt megelőzően azonban a nedves pálya máris áldozatokat szedett, köztük a Joe Gibbs Racing legénységének háromnegyedét képező Martin Truex Jr.-ral, Denny Hamlinnel és Kyle Busch-sal.

A trióból utóbbi kétszeres bajnok járt a legrosszabbul, akinek 18-as Toyotája olyan mértékben megsérült, hogy fel is kellett adnia a további küzdelmet.hirdetés


A piros zászlós szakasz mintegy 41 percen át tartott, ez pedig azzal járt, hogy – lévén a NHMS-en nincs kiépítve teljes világítás – az újraindított futamot nyolc körrel le kellett rövidíteni sötétedés miatt.

A győzelmet végül Aric Almiorla kaparintotta meg, aki ezzel egy 98 versenyen át tartó nyeretlenségi sorozat végére tett pontot.

A Stewart-Haas Racing pilótája a hajrában maga mögött tudta tartani az őt kitartóan támadó Christopher Bellt, behúzva ezzel karrierje harmadik pontozásos előségét a főkategóriában.

Ezen siker értelmében Almirola nem csak a saját, de egyben az SHR idei első győzelmét is leszállította.

Ennél is fontosabb azonban, hogy a floridai immár a rájátszás mezőnyében tudhatja magát.“Annyi mindenen keresztül mentünk, de álltam a próbát és nem vesztettem el a hitem” – nyilatkozta a leintés után az NBC-nek Almirola, aki az idei év tizenharmadik versenyzőjeként jutott el a Cup victory lane-jére.

“A csapatnál mindenki nagyon keményen dolgozott. Kőkemény munkát végeztek, hogy a lehető legjobb autóval hajthassunk pályára. Hálás vagyok nekik. Kétségünk sincs afelől, hogy sokat szenvedtünk… De tudják mit? Ott vagyunk a playoffban!”

Ezt megelőzően Almirola csak két top 10-es helyezést tudott felmutatni 2021-ben, összetettben pedig a huszonhetedikként jegyzik. A szabályok értelmében viszont a futamgyőzelem belépőt jelent számára az utolsó tíz versenyt magában foglaló, bajnoki címért zajló rájátszásba.

A második pozícióban Bell zárt a Joe Gibbs Racing színeiben, míg a harmadik, negyedik és ötödik helyeken a Team Penske autói látták meg a kockás zászlót Brad Keselowski, Joey Logano és Ryan Blaney sorrendben.

Logano ráadásul úgy küzdötte be magát a legjobb öt közé, hogy az esőszünet utáni restartnál két kör hátrányból indult.Ezt büntetésből kapta, miután a csapat egyik embere a piros zászló alatt távolított el törmeléket a 22-es Fordból. Márpedig a szabályok szerint ilyenkor semmilyen körülmények között nem lehet hozzányúlni az autóhoz.

A sárga zászlós szakaszoknak is köszönhetően azonban sikerült lefaragnia a hátrányát.

Az első szakszt Blaney, a másodikat pedig Keselowski nyerte.

A NASCAR Cup naptárában most egy kéthetes szünet áll be az olimpia miatt.

A következő versenyt augusztus 8-án, Watkins Glenen rendezik.
hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy