NASCAR: A dühös Busch direkt megtorpedózta a pace cart, majd beintett a versenyirányításnak

NASCAR: A dühös Busch direkt megtorpedózta a pace cart, majd beintett a versenyirányításnakEnyhén szólva sem volt Kyle Busch lenyűgözve attól, hogy a NASCAR az egyre erősödő eső ellenére sem volt hajlandó időben megszakítani a vasárnapi, New Hampshire Motor Speedwayre kiírt Cup-futamot.

A piros zászló végül csak akkor került elő, miután a vizes pályán több autó is megcsúszott, köztük a Joe Gibbs Racing háromnegyedével, név szerint Denny Hamlinnel, Martin Truex Jr.-ral és Kyle Busch-sal.

Közülük a legrosszabbul utóbbi kétszeres bajnok járt, aki olyan erővel csapódott a falnak, hogy később fel is kellett adnia a versenyt.

A balesetet megelőzően az élen állt Busch előtt teljesen lement a függöny és a pirosat megelőző sárga jelzés alatt a már sérült 18-as Toyotájával dühében szándékosan nekiment a pace carnak.

Ennek következtében kisebb kár is keletkezett a Kip Childress által vezetett Toyota Camry XSE hátulján.

Ha ez nem lett volna elég, Busch a célegyenesben a versenyirányításnak is jelezte kendőzetlen véleményét középső ujjának felmutatásával.

A 36 éves vegasi később úgy nyilatkozott, hogy eleve hülyeség volt elindítani esős körülmények között a futamot, de „már nem keres értelmet a NASCAR döntéseiben”:KAPCSOLÓDÓ: Nem kap büntetést Kyle Busch a pace car incidens miatt