Édesapja szelleme mentette meg a tűzhaláltól Dale Earnhardt Jr.-t?

Édesapja szelleme mentette meg a tűzhaláltól Dale Earnhardt Jr.-t?


Az American LeMans Series 2004-es, sonomai fordulójának utolsó edzésén Dale Earnhardt Jr. minden autóversenyző legnagyobb rémálmának kellős közepén találta magát.

Az akkor 30 éves pilóta elvesztette uralmát Corvette-je felett és nagy erővel a betonfalnak csapódott.

Az üzemanyag szivárogni kezdett, majd másodperceken belül be is lobbant egyetlen nagy tűzgolyóvá változtatva az autót.

Juniornak szerencsére sikerült még időben kijutnia a roncsból, így az infernót megúszta másodfokú égési sérülésekkel az arcán, nyakán és lábain.

A versenyző máig szentül hiszi, hogy a megmenekülése nem a saját lélekjelenlétének, sokkal inkább természetfeletti erőknek volt köszönhető.

“A baleset miatt az autóm lángba borult és a tűz villámgyorsan elárasztotta a belső teret is” – emlékezett vissza a rémísztő jelenetsorra Junior a USA Todaynek adott interjújában.

“Megpróbáltam kimászni, de beszorultam. Ekkor hirtelen azt éreztem, hogy valaki megragadja karom és kiránt az ülésből. Biztos voltam benne, hogy valamelyik, abban a kanyarban dolgozó sportbíró lehetett. A kórházban rögtön arról kezdtem kérdezősködni, hogy ki volt az, aki kiszabadított az autóból, mert meg szeretném neki köszönni. Teljesen ledöbbentem, mivel azt a választ kaptam, hogy az égvilágon senki sem volt ott és én magam, saját erőből jutottam ki. Hiába magyaráztam, hogy éreztem magamon valakinek a fizikai érintését, mindenki ugyanazt mondta: teljesen egyedül voltam. Később megnéztem a felvételeket, amelyeken valóban nem láttam rajtam kívül senkit. Nagyon sokat gondolkodtam ezen az évek során és mára hiszem, hogy talán az édesapám siethetett a segítségemre. Nem akarok semmilyen furcsa, természetfeletti dolgot belelátni, de van, amit egyszerűen nem lehet mással magyarázni. Kiráz a hideg, ha csak eszembe jut.”Egy biztos, nem ez volt Dale Jr. első, az X-Akták főcímzenéjét megidéző élménye.

2001 januárjában, egy sajtótájékoztatón többek között arról is szót ejtett, hogy nem sokkal karácsony előtt megálmodta a saját daytonai győzelmét.

“Teljesen biztos vagyok abban, hogy nyerni fogok idén Daytonában, mivel álmodtam róla. Nyugodtan mondhatják, hogy őrült vagyok, de nemsokára itt fogok ülni önökkel szemben, mint a verseny győztese. Arról fogok beszélni, hogyan tudtam megcsinálni, hogyan maradtam az élen. Az az álom annyira valóságos volt, hogy amikor felébredtem emlékeztetnem kellett magam arra, hogy ténylegesen hol vagyok. Őrület volt.”

Az egyik újságíró ekkor rákérdezett arra, hogy az álomban az apja is vele ünnepelt-e, mire Dale Jr. így válaszolt:

“Ami azt illeti, ő nem volt ott.”

A hétszeres Cup bajnok alig egy hónappal később, a Daytona 500 utolsó körében szenvedett halálos balesetet.

Fia pedig megnyerte a szezon második, júliusban rendezett daytonai futamát.

„Hiszek a paranormális dolgokban” – ismerte el Junior.

„Istenem, ez olyan hülyén hangzik, de tényleg így van. Szerintem jóval többek vagyunk, mint izmok, csontok és érrendszer… Lehetségesnek tartom, hogy, amikor meghalunk csak a testünket veszítjük el, a lelkünk, vagy szellemünk viszont tovább él.”