„Csak fotó készült, semmi más” – Logano szerint jogtalan volt a kétkörös büntetése

“Csak fotó készült, semmi más” – Logano szerint jogtalan volt a kétkörös büntetéseA vasárnapi, New Hampshire Motor Speewayen rendezett verseny esőszünete után kétkörös hátrányból kellett felküzdenie magát Joey Loganónak.

Ezen büntetést a NASCAR indoklása szerint amiatt kapta, hogy a Team Penske egy embere piros zászló alatt nyúlt hozzá a 22-es Fordhoz.

Márpedig a szabálykönyv értelmében ez szigorúan tilos.

A műveletről Logano fedélzeti kamerája felvételeket is készített, ami rögtön elterjedt a közösségi médiában.

A 2018-as Cup-bajnok viszont álllítja, hogy egyáltalán nem vétettek a szabályok ellen, mivel törmelék gyanúja miatt az ominózus csapattag kizárólag fotózott.

„Csak fényképek készültek a piros jelzés során, hogy jobban lássuk, mi van odabent” – nyilatkozta Logano, aki a büntetés ellenére végül a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót.

„Egy telefon kamerájával fotózott, azért nyúlt be, hogy jobb szögből le tudja kapni. Semmi más nem történt, mégis két körrel büntettek. Értem, hogy a szabály az szabály, ugyanakkor ott vannak a biztonsági szempontok is. Az utolsó dolog amit akarsz, hogy törmelék miatt beragad a gázpedál, aminek akár sérüléssel járó baleset is lehet a vége. Utólagosan könnyű okosnak lenni, de ha nem készülnek képek, akkor azt sem tudjuk meg, hogy mi volt az. Egy gumidarabka. Nagyon frusztráló, ha a hazai pályádon versenyzel és úgy érzed, akár győzhetsz is, erre jön egy büntetés a jogos biztonsági aggályok miatt.”