SRX: Chase Elliott nyert Nashville-en, Tony Stewart a bajnok

SRX: Chase Ellliott nyert Nashville-en, Tony Stewart a bajnok
credit:SRX SeriesA bajnokság társalapítójának, Tony Stewartnak a bajnok címét hozta a Camping World SRX Series fennállásának első szezonja.

A hatfordulós idény zárófutamának otthonául a Nashville Fairgrounds rövid oválja szolgált, amely létesítmény ráadásul a legnépesebb nézőközönséget tudhatta magáénak bő 50 év óta.

Nos, minden valószínűség szerint egyik rajongó sem bánta meg, hogy szombat esti programjául az SRX-et választotta.

A verseny legnagyobb attrakciójának az Elliottok csatája ígérkezett, lévén a mezőny állandó pilótája, Bill Elliott mellé becsatlakozott fia, Chase is.

Az 1988-as NASCAR Cup-bajnok, egyben a széria legnépszerűbb pilótájának tizenhatszor megválasztott, 65 éves veterán és a jelenlegi királykategória 2020-as legjobbja – aki tavaly zsinórban harmadszor lett a közönségkedvenc – nem is maradt adós a show-val.

A legelső heat-futam során késhegyre menő csatát vívtak az első helyért, a győzelmet pedig végül idősebb Elliott húzta be.

Szintén izgalmas küzdelmeket tartogatott a második kvalifikációs verseny is, amelynek végén Helio Castroneves látta meg elsőként a kockás zászlót.

A legfontosabb azonban, hogy a heateken megszerzett két ötödik helyével Stewart elegendő pontot gyűjtött össze ahhoz, hogy már a főviadal előtt bebiztosítsa a bajnoki címet.Magát a feature-t Chase Elliott nyerte, aki mellett felállhatott a dobogóra gyerekkori példaképe, azaz Stewart, valamint apja, Bill is.

Az összetett pontverseny második helyén Ernie Francis Jr. zárt, míg harmadikként Bobby Labonte fejezte be a 2021-es SRX-idényt.

A negyedik-ötödik pozíciókban Marco Andretti és Helio Castroneves végeztek, Tony Kanaan pedig úgy lett a hatodik, hogy két futamon részt sem vett.

Reméljük, jövőre jön az SRX második szezonja, mert az elmúlt hat hét rendkívül szórakoztató volt.