Óriásit bukott, majd királlyá koronázták Kyle Larsont Eldorán

Hatalmasat bukott Kyle Larson Eldorán (VIDEÓ)Több napos esőszünet után a World of Outlaws csak szombaton tudta lebonyolítani a 38. Kings Royal viadalt.

A szervezet kiemelt eseményének számító sprint car verseny egyik fő esélyese Kyle Larson volt.

A kaliforniai pilóta először azonban nem kiemelkedő eredmény, hanem egy csúnya baleset révén került a rivaldafénybe.

Az utolsó kvalifikációs futamon Larson ütközött James McFadden járművével, aminek eredménye egy látványos szaltósorozat lett.

A hajmeresztő bukást a 28 éves pilóta szerencsére apró karcolásokkal megúszta.

A főfutam legjobbja, vagy inkább stílszerűen „királya” Tyler Courtney lett.

Szerencséjére Larsonnak ezen a ponton még egyáltalán nem kellett beletörődnie abba, hogy győzelem nélkül távozik Eldoráról.

A fent említett, anyatermészet miatti halasztás következtében az a helyzet állt elő, hogy a nap folyamán két Kings Royal is megrendezésre került.

Az eredetileg szerdára kiírt 38.-at a délutáni órákban futották le, míg a járványszünet okán elmaradt 2020-as, 37. fordulót a korábbi terveknek megfelelően késő este pótolták be.Utóbbin Larson már nem bízta a véletlenre a dolgot és nem csak karrierje során első alkalommal jutott be a viadal feature-ébe, de a kilencedik helyről rajtolva, magabiztos teljesítményt nyújtva meg is nyerte.

Mindez azt jelentette, hogy mindkét Kings Royalt olyan pilóta húzta be, akik ezt megelőzően még soha nem szerepeltek a főfutam mezőnyében.

Jelen esemény ráadásul azért is különleges lett Larson számára, mivel most először versenyzett dirtön a HendrickCars szponzorációját élvezve.

Ez a Hendrick Motorsports-cal frissen létrejött szerződéshosszabbításának köszönhető, aminek értelmében Rick Hendrick vállalta, hogy a Cup Seriesen kívül is támogatja pilótáját.