Grosjean még ebben a hónapban elveszti oválpályás szüzességét

Grosjean még ebben a hónapban elveszti oválpályás szüzességét
credit:IndyCar MediaÚjabb mérföldkőhöz érkezik el Romain Grosjean IndyCar-karrierje.

A Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing újonca Gatewayen teljesítheti legelső oválpályás tesztjét, ha pedig minden a várakozások szerint alakul, akkor a francia ott lehet az ugyanezen az 1.25 mérföldes vonalvezetésen rendezendő, augusztusi verseny mezőnyében is.

“”Tesztelni fogunk Romainnel július 27-én Gatewayen, mivel minden szándékunk megvan arra, hogy jövő hónapban versenyezzen is itt” – nyilatkozta a Motorsportnak Coyne.

“Jó alkalom lesz ez számára, mivel sok autó fog körözni. Ebből adódóan lehetőség lesz arra, hogy egyedül hajtson pályára, majd ha már kellőképp magabiztos lesz, akkor forgalomban is kiküldhetjük. Abból a szempontból is megfelelő lesz, hogy nappali és villanyfényes viszonyok között fog zajlani a teszt délutántól egészen tizenegyig. Így tapasztalatot szerezhet a változó pályaviszonyokról, valamint a leszorítóerő különböző szintjeiről a melegebb nappali, majd a hűvosebb esti viszonyok közepette.”

Grosjean jelenleg épített/utcai pályás programot teljesít az IndyCarban, így oválokon Pietro Fittipaldi veszi át az 51-es Dallara-Honda volánját.A brazilnak azonban nincs félnivalója, hogy a 35 éves pilóta érkezésével elesik ettől a futamtól.

A DCR/RWR ezúttal is elővenné a harmadik számú autót, amit idén eddig két futamra neveztek.

“A mostani terv az, hogy Pietrót az 52-essel indítjuk el. Nagyon elégedettek voltunk Cody [Ware] telesítményével Road Americán, ahogyan Ryannel [Norman] is Mid-Ohión. Remek munkát végeztek ahhoz képest, hogy ez volt az IndyCar-debütálásuk.”

Grosjean az utóbbi időben többször is hangot adott annak, komolyan fontolgatja, hogy jövőre már teljes szezonos versenyző lesz a szériában.

A hírek szerint már számos csapat – köztük az Andretti Autosport – listáján is előkelő helyen szerepel.

Coyne azonban leszögezte, hogy egyelőre még nem született semmilyen döntés a pilóta jövőjét illetően.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy