NASCAR: Kiderült, hogy valójában miért távozik Keselowski a Team Penske-től

NASCAR: Kiderült, hogy valójában miért távozik Keselowski a Team Penske-tőlImmár hivatalosnak tekinthető, hogy tizenkét év után elhagyja a Team Penske kötelékét Brad Keselowski.

A csapat színeiben 2012-ben NASCAR Cup bajnoki címet szerzett amerikai minden jel szerint a Roush Fenway Racingnél folytatja karrierjét.

Ennél a gárdánál ugyanis megkapja azt, amire a Team Penske-nél nemet mondtak neki:

Tulajdonrészt a csapatból.

A TP csütörtökön jelentette be hivatalosan, hogy Keselowski helyét jövőre Austin Cindric veszi át a 2-es számú Ford volánja mögött. Ennek kapcsán Roger Penske elárulta, hogy nagyon szerette volna még legalább két-három évvel meghosszabbítani a 37 éves pilóta szerződését, aki azonban olyan feltételt szabott meg, amit a gárda nem volt hajlandó teljesíteni.

“Az év korábbi részében a Team Penske tárgyalásokat kezdett Braddel a csapatnál való jövőjét illetően 2022-re, valamint az azt követő évekre” – mondta a Kapitány a Cindric érkezésének apropóján tartott sajtótájékoztatóján.

“Brad közölte velünk, hogy mindenképpen szeretne társtulajdonosi pozícióhoz jutni. A szervezetünk felépítése viszont ezt nem teszi lehetővé, így el kellett utasítanunk. Ennek következtében kapcsolatunk a 2021-es szezon végén befejeződik. Nagyon sajnáljuk, hogy elmegy tőlünk. Nem volt semmilyen nézeteltérés köztünk, tisztán üzleti döntés született.”

Eddig sem a Roush Fenway, sem pedig Keselowski nem erősítette meg a frigyre lépésüket, Penske azonban megtette helyettük, méghozzá egyetlen mondattal:“Szerintem Brad nagy hasznára lesz a Roush-nak.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy