NASCAR: Súlyos sérülést szenvedett és operációra szorul a JRM veteránja

NASCAR: Súlyos sérülést szenvedett és operációra szorul a JRM veteránja
credit: JR MotorsportsKiderült, hogy pontosan miért is kellett kihagynia az elmúlt hétvége két NASCAR-futamát Michael Annettnek.

A 35 éves iowai az eredeti tervek szerint részt vett volna a Truck Series pénteki, knoxville-i versenyén. Az első edzést követően viszont visszalépett, de hivatalos indoklást ennek okáról sem a Young’s Motorsports, sem pedig a pilóta nem tett közzé.

Másnap Annettnek már teljes szezonos munkahelyén, az Xfinity Series atlantai futamán lett volna jelenése. Egy órával a rajt előtt azonban csapata, a JR Motorsports bejelentette, hogy mégsem indul és a helyét Austin Dillon veszi át az 1-es számú Chevyben.hirdetés


A csapat akkor még csak annyit közölt, hogy versenyzőjük lábsérülés miatt nem tud elrajtolni.

A JRM hétfőn újabb közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy Annett a most hétvégi, New Hampshire-i fordulón is partvonalon marad, helyettese pedig a Martinsville-en már győzelmet szerzett újonc Josh Berry lesz.

Ezzel párhuzamosan pedig részletesebb tájékoztatást is közöltek sérült pilótájukról.

A frissen elvégzett MRI-vizsgálatok kimutatták, hogy Annett panaszait a jobb combcsontjában keletkezett fáradásos törés váltotta ki és kedden operáció vár rá.

A csapat már kérvényezte is a NASCAR-tól, hogy ne vegyék el a versenyzőtől a rájátszásban való részvétel lehetőségét.

A szabályok értelmében csak azok a pilóták szállhatnak harcba a bajnoki címért zajló playoffban, akik az idény valamennyi futamhétvégéjét megkezdték. Rendkívüli esetekben azonban ettől a kitételtől eltekintenek, különösen, ha egészségügyi gondok állnak a kihagyás háttérben.

Annett jelenleg nyolc top 10-es – beleértve a Road Americán szerzett harmadik helyét – befutóval az összetett tizedik pozíciójában áll.


UPDATE: A NASCAR megadta a playoff-engedélyt Annettnek.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy