10 év után először nyert versenyt Marco Andretti

10 év után először nyert versenyt Marco Andretti3668 napot követően végre ismét megízlelhette a győzelmet Marco Andretti.

A 34 éves amerikai már a Camping World SRX Series szombati, Slinger Speedwayen rendezett fordulójának első heat-futamát is megnyerte, majd a főversenyen szintén ő emelhette a magasba a legjobbnak járó trófeát, miután a GWC-ben sikeresen maga mögött tudta tartani a „helyi hős” kategóriát képviselő Luke Fenhaust.

A 150 körös feature harmadik helyét a széria alapítója, Tony Stewart kaparintotta meg, de befért még a top 5-be Hailie Deegan és Bobby Labonte is.

Nem múlt el a verseny több autót érintő baleset nélkül sem.

A láncreakciót Deegan indította el, miután meglökte Paul Tracyt.

A kanadai keresztbe forduló járművébe még további három gép – Willy T Ribbsszel, Michael Waltrippal és Helio Castronevesszel a volán mögött – belefutott.Az incidens a tervezett kockás zászló előtt történt, így a szabályok értelmében green-white-checkered befutó lépett érvénybe a zöld zászlós befejezést garantálva.

Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Tracy – aki az eddigi összes SRX-futamon benne volt valami balhéban, múlt héten, a Lucas Oil Racewayen pedig erre reflektálva egyenesen rendőrautóval, bilincsben érkezett meg – a történtek után Deegant tett felelőssé Instagramáján.

A 19 éves versenyzőnő nem maradt adós a válasszal:

„Ne is említsük Paul, hogy megpróbáltál falnak csapni engem, majd Ernie Francis Jr.-t is és legalább tízszer mentél neki direkt az autóm orrának.”

Visszatérve Andrettire. A pennsylvaniai pilóta ezt megelőzően utoljára az IndyCar 2011. június 25-én rendezett, iowai viadalán jutott el a victory lane-re. Ez eddigi open-wheel karrierje második és máig utolsó győzelme volt.

A népszerű versenyző nemrég erősítette meg, hogy tárgyalásokat folytat egy esetleges NASCAR-debütálás kapcsán.