NASCAR: Győzelemmel búcsúzott az Xfinity Seriestől Kyle Busch

NASCAR: Győzelemmel búcsúzott az Xfinity Seriestől Kyle Busch
credit:NASCARJúlius 10-én, szombaton egy korszak zárult le az Xfinity Series történetében.

Az Atlanta Motor Speedway rendezedett Credit Karma Money 250 kockás zászlaját a bajnokságban utoljára szereplő Kyle Busch látta meg elsőként.

A 36 éves pilóta ezzel 100%-os mérleggel zárta 2021-es programját, lévén mind az öt futamot megnyerte, amelyekre nevezett.

Teljes karrierjét tekintve pedig a 102. győzelmét ünnepelhette az Xfinity Seriesben, amivel csak tovább növelte rekordját a széria örökranglistáján.

Busch már a futam előtt bejelentette, hogy ez volt az utolsó bevetése ebben a mezőnyben, a leintés után viszont azért hagyott egy kiskaput.

„Igen, ennyi volt” – nyilatkozta az NBC-nek.

„Ugyanakkor soha ne mondd, hogy soha… Mindent egybevéve, nagy fegyvertény volt az idei szezon besöprése. Azt hiszem, az évek során a szériában vezettem vagy 20.000 kört….Meg akarom köszönni a támogatást a Rowdy Nationnek [a rajongótáborának becenve, a szerk.]. Mostantól valami más elfoglaltságot kell találnotok szombatonként. Nem kell már néznetek az Xfinityt, csak fókuszáljatok a Cupra.”

A két királykategóriás bajnoki címnél járó Las Vegas-i 2009-ben ért fel az Xfinity (akkor Nationwide Series) trónjára, egy évvel később pedig tizenhárom elsőséggel abszolút rekordot állított be, mint az egy szezon alatt megszerzett legtöbb győzelem.Az atlantai versenyt Busch komoly dominanciával, a 164 körből 97-et az élen töltve húzta be, aminek során mindkét szakaszt meg is nyerte.

Idén viszont már akkor sem indulhatna több fordulón, ha akarna.

A szabályok szerint az olyan pilóták, akiknek háta mögött több, mint három Cup-szezon van és jelenleg is ebben a bajnokságban vezetnek teljes munkaidőben nem nevezhetnek ötnél több versenyre az alacsonyabban rangsorolt nemzeti szériákban.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy