NASCAR: Független bizottság vizsgálja a Next Gent, hírzárlat lépett életbe

NASCAR: Független bizottság vizsgálja a Next Gent, hírzárlat lépett életbe
credit:NASCAREgyetlen nap alatt konkrét szappanoperává kezd fajulni a NASCAR következő generációs autóját övező botrány.

Mint az USAracing megírta, több bennfentes is arról számolt be a közösségi médiában, hogy a Next Gen megbukott a múlt heti, talladegai törésteszten.

Ennek folyamán távirányítással vezették az autót, amelynek versenyzői ülésébe egy biomechanikai szenzorokkal felszerelt bábut helyeztek, hogy lássák, miként reagálhat az emberi szervezet a balesetekre.

A felröppent hírek szerint azonban az adatok több esetben is fatális végkifejletet mutattak, miután a merev karosszéria nem nyelte el a ráható engergia kellő mennyiségét.

A pletyka futótűzként terjedt, így a NASCAR sem maradhatott csendben.

A szervezet első körben csípőből cáfolta a sajtóban a hírt, mondván a teszt az autó megfelelő teljesítményéről tett tanúbizonyságot.

Néhány órával később azonban a szervezet kiadott egy hivatalos sajtóközleményt is.

Ebben leszögezték, hogy a törésteszten gyűjtött információkat egy független, biztonsági szakértőkből álló biztottságnak adták át.

Leszögezték továbbá, hogy az adatokat tanulmányozzák és innentől fogva nem kívánnak többet nyilatkozni a tesztről és az általa szerzett ismeretekről egészen addig, amíg a folyamat végére nem érnek.