NASCAR: A vesenyzők szerint meg sem hallgatják őket, az SMI viszont állítja, folyamatosan tárgyalnak velük

NASCAR: A vesenyzők szerint meg sem hallgatják őket, az SMI viszont állítja, folyamatosan tárgyalnak velükTovábbra is forrnak az indulatok az Atlanta Motor Speedway átalakítása kapcsán.

Mint ismeretes, a másfél mérföldes ovál nem csak új borítást fog kapni még a 2022-es szezon előtt, de az izgalmasabb versenyek érdekében szűkítik a pálya szélességét, a kanyarok dőlésszögét pedig megemelik.

A változásokat hallva számos NASCAR-pilóta felháborodott, mondván őket meg sem kérdezték a tervekről.

Bárcsak beszéltek volna velünk erről” – nyilatkozta a bejelentés után Kyle Larson.

„Nekünk több tapasztalatunk van, mint a rajongóknak. Tudják, én már több száz pályán vezettem. Szerintem jobb rálátásunk van arra, hogy mi teszi igazán jóvá a versenyzést. A vonalvezetés több, mint két autó szélességével lesz szűkítve… Bár a nézők szeretik a baleseteket és egy 12 méteres pályán sokkal közelebb leszünk egymáshoz. Így talán elérik azokat a ‘jó’ versenyeket, amiket ők annak gondolnak.”

Az AMS-t tulajdonló Speedway Motorsports elnöke, Marcus Smith azonban kategorikusan cáfolta, hogy kihagyták volna a dologból a versenyzőket.

„Folyamatosan beszélünk a pilótákkal, a Goodyearrel, a NASCAR-ral, a partnereinkkel és a rajongók véleményét is szem előtt tartjuk, amikor azt vizsgáljuk, mivel lehetne jobbá tenni a versenyeket sport- és szórakoztatóipari szempontból egyaránt” – nyilatkozta a szakember az NBC-nek.

„Határozottan tárgyalunk a versenyzőkkel és a mérnökökkel. Nem csak egyszer, hanem állandó jelleggel. Hetekig, vagy akár hónapokig tart, mire döntés születik arról, mi a legtökéletesebb megoldást egy olyan pálya renoválására, mint amilyen az Atlanta Motor Speedway.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy