Ayrton Senna az amerikai versenypályákon képzelte el a jövőjét

Ayrton Senna az amerikai versenypályákon képzelte el a jövőjétMindannyian hallottunk már Ayrton Senna legendás, 1992-es IndyCar-tesztjéről.

Az akkor 32 éves legenda az 1.1 mérföldes, arizonai Firebird International Racewayen tett meg 24 kört a Penske Racing versenygépével, legjobb ideje pedig 49.09 lett.

Összehasonlításként a csapat veteránja, Emerson Fittipaldi 49.7-et tudott kipréselni ugyanebből a járműből.

Teljesítménye lenyűgözte Roger Penske-t, aki még arra is hajlandó lett volna, hogy egy plusz autót indít számára a következő évi Indianapolis 500-on.

A McLaren azonban nem adott erre engedélyt, Senna IndyCar-kalandja pedig ezen a ponton véget ért.

Ha viszont nem történik meg az imolai tragédia, akkor könnyen lehet, hogy a brazil néhány éven belül az USA-t is bevette volna.

Legalábbis erről árulkodik az az 1991-es – még a harmadik F1-es vb-címe előtt készült – interjúja, amelyben a jövőjét érintő tervekről beszélt.

Ebben kijelentette, hogy az F1-es visszavonulását követően, a puszta szórakozás kedvéért versenyezni szeretne az IndyCarban, vagy a NASCAR-ban, ezzel együtt pedig egy, a számára megszokottól eltérő életformát is ki akar próbálni Amerikában.Sajnálatos módon azonban erre már nem volt lehetősége és a ‘Senna meghódítja az USA-t” fejezet csak az autósport ‘mi lett volna, ha…’ kezdetű, vaskos könyvének lapjait gyarapítja.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy