IndyCar: Romain Grosjean az Andretti Autosportnál folytathatja?

IndyCar: Romain Grosjean az Andretti Autosportnál folytathatja?
credit:IndyCar Media

IndyCar: Romain Grosjean az Andretti Autosportnál folytathatja?


Néhány nappal ezelőtt Michael Andretti úgy nyilatkozott, hogy minden valószínűség szerint 2022-re változni fog IndyCar-csapatának felállása.

A jelenlegi kvartettből csak Colton Herta, valamint Alexander Rossi rendelkezik szerződéssel a következő szezonra, Ryan Hunter-Reay és James Hinchcliffe felett azonban folyamatosan ott lebeg Damoklész kardja.

A 2012-ben bajnoki címet, két évvel később pedig Indy 500 győzelmet szerzett amerikai kapcsán Andretti már az idény elején leszögezte, muszáj teljesítenie ahhoz, hogy jövőre is bizalmat szavazzanak neki.

RHR legjobb eredménye azonban eddig csak egy tizedik hely és jelenleg az össztett tizenhetedik pozíciójában áll.

Nála is rosszabbak a mutatói Hinchcliffe-nek.A kanadainak tavaly dobott mentőövet az AA, miután az Arrow McLaren SP úgy döntött, élő szerződése ellenére nem tart többé igényt a szolgálataira.

A 34 éves pilóta viszont az elmúlt tíz fordulón egyszer sem tudott a top 10-ben zárni, legmagasabb befutójának is csak egy tizennegyedik pozíció számít, aminek révén a tizenkilencedikként jegyzik a bajnoki tabellán.

A RACER információi szerint mindkét versenyzőnek komoly esélye van arra, hogy elveszítse jelenlegi helyét. RHR viszont még arra is hajlandó lenne, hogy egy részidős programot fusson a gárda ötödik autójával.

Hinchcliffe viszont maga sem tudja, mi lesz.

“A szerződésem év végén lejár” – nyilatkozta a hatszoros futamgyőztes az AP-nek.

“Tudom, hogy Coltoné és Alexé viszont nem. Mindenki gondoljon ebbe azt, amit akar. Még semmilyen tárgyalást nem folytattam 2022-re nézve.”

Egy biztos, Andrettiéknek nem okozna problémát megtalálni akár mindkét pilóta utódját.

Ott van rögtön a csapatot jelenleg az IMSA-ban erősítő Oliver Askew, valamint az IndyCar előszobájában vitézkedő, szupertehetségnek tartott Kyle Kirkwood.

Utóbbi floridai már magabiztosan behúzta az amerikai F4, F3, USF2000 és Indy Pro 2000 bajnoki címeit.

A USF2000-ben ráadásul úgy, hogy a szezon tizennégy futamából tizenkettőt – ebből tizenegyet zsinórban – megnyert.

Kirkwood jelenleg az Indy Lightsban vezeti az AA autóját. Az eddigi tizenkét versenyből hat az ő győzemével zárult és vezeti az összetettet.A hírek szerint Andretti listáján Romain Grosjean neve is előkelő helyet foglal el.

A francia újonc idén részidős, road/street pályás programot teljesít a Dale Coyne Racing/Rick Ware Racinggel. Tervei szerint pedig augusztusban oválos debütálását is megejtheti Gatewayen.

Ezt megelőzően viszont, a nyári szünet során mindenképpen szeretne tesztelni legalább egyszer ezen a pályatípuson.

Grosjean eddig egy pole-t és egy dobogós helyet ünnepehetett az IndyCarban, mindkettőt a májusi GMR Grand Prix-n.

A 35 éves versenyző hajlik arra, hogy jövőre már a teljes szezont bevállalja, de csakis olyan csapattal, amellyel lehetősége van folyamatosan a győzelemért harcolni.

Sajtópletykák szerint Grosjean a most RHR által vezetett, DHL-szponzorált 28-as Dallara-Hondára lehet a legesélyesebb, míg Hinchcliffe 29-es gépét egy fiatal, feltörekvő versenyző veheti át.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy