Kyle Larson kiakadt a NASCAR-ra

Kyle Larson kiakadt a NASCAR-ra


Kedden került hivatalos bejelentésre, hogy a 2022-es szezon előtt teljes egészében átalakítják az Atlanta Motor Speedwayt.

A vadonatúj borítás mellett növelik a kanyarok dőlésszögét, továbbá lecsökkentik a pálya szélességét – mindezt az izgalmasabb, szorosabb futamok reményében.

A gond viszont az, hogy a legfőbb érintettek, vagyis a versenyzők véleményét abszolút nem kérték ki a változtatások kapcsán.

„Viccesen szólva megbizonyosodtunk arról, hogy amikor a pilóták örülnek egy pályának, akkor a rajongók már nem” – nyilatkozta az AMS-t is tulajdonló Speedway Motorsports alelnöke, Stephen Swift.

„Biztosra akarunk menni, hogy olyat csinálunk, amit a szurkolók látni akarnak.”

A tavaszi, atlantai verseny második helyezettje, Kyle Larson finoman szólva sem ért egyet Swifttel.

„Bárcsak beszéltek volna velünk erről” – idézte az AP a Hendrick Motorsports idén már négy pontozásos győzelemnél bíró pilótáját.

„Nekünk több tapasztalatunk van, mint a rajongóknak. Tudják, én már több száz pályán vezettem. Szerintem jobb rálátásunk van arra, hogy mi teszi igazán jóvá a versenyzést. A vonalvezetés több, mint két autó szélességével lesz szűkítve… Bár a nézők szeretik a baleseteket és egy 12 méteres pályán sokkal közelebb leszünk egymáshoz. Így talán elérik azokat a ‘jó’ versenyeket, amiket ők annak gondolnak.”