NASCAR: Ismét elfoglalta trónját a Cup road-királya

NASCAR: Ismét elfoglalta trónját a Cup road-királya
credit:Hendrick Motorsports


A NASCAR koronázatlan, épített pályás királyának győzelmével ért véget a Road Americán rendezett Jockey Made in America 250.

Chase Elliott egy félresikerült kvalifikáció után – a piros zászlók miatt nem maradt ideje épkézláb kört összerakni – csak a 34. pozícióból kezdhette meg a versenyt, de ez a pocsék rajtpozíció sem akadályozta meg abban, hogy a kockás zászlót már elsőként lássa meg.

A regnáló Cup-bajnok a 46. körben vette át a vezetést Kyle Buschtól (Joe Gibbs Racing) és innentől már egy pillanatra sem engedte ki a kezei közül.

Elliott a befutó pillanatában 5.7 másodpercet vert az időközben másodiknak feljött Christopher Bellre (JGR).hirdetés


Ezzel a Hendrick Motorsports sztárja megszerezte karrierje tizenharmadik Cup-győzelmét, ebből a hetediket road vonalvezetésen.

Ha ez nem lenne elég a 25 éves georgiai immár öt különböző, jobbkanyarokat is tartalmazó pályán nyert, amivel csúcstartóvá vált a főkategóriában.

Csapatszinten ráadásul Road America a harmincegyedik olyan pálya lett, ahol a HMS magasba emelhette a legjobbnak járó trófeát.

Harmadikként és negyedikként a Busch fivérek zártak Kyle és Kurt sorrendben, míg az ötödik helyet Denny Hamlin foglalta el.

A királykategória mezőnye 1956 óta most először látogatott el a négymérföldes wisconsini roadra. Ezzel egy új NASCAR-rekord is született, mint az ugyanazon a pályán rendezett két verseny közötti leghosszabb szünet.Ahogyan pedig lenni szokott, ezúttal is voltak olyan pilóták, akik legszívesebb elfelejtenék ezt a napot.

A Trackhouse Racinges Daniel Suarez váltóhiba miatt idézett elő rögtön a harmadik körben sárga zászlós szakaszt.

A mexikói később vissza tudott térni a mezőnybe, de a végén be kellett érnie a 36. pozícióval.

Nem sokkal később, Ryan Preece (JTG Daugherty Racing) viszont már végképp kiállni kényszerült, miután az autójában a motor felmondta a szolgálatot.

A nagyszerűen teljesítő Austin Cindricet szintén műszaki hiba ejtette ki idő előtt a versenyből.

Hasonlóképpen járt a harmadik helyről rajtolt AJ Allmendinger is. A Kaulig Racing pilótájának sisakhűtése már a rajt előtt leállt, így egészen az első kiállásáig tűrnie kellett a forróságot.

Megjavítani azonban ekkor sem sikerült a csapatnak, hamarosan pedig az amerikai elérkezett arra a pontra, hogy a rosszullét kerülgesse. Ennek hallatán kihívták a pitbe, ha pedig a hőmérséklet nem lett volna elég, még magán az autón is találtak sérüléseket.

Mindennek révén Allmendinger szervizelése rendkívül elhúzódott, végképp búcsút mondva ezzel a jó eredménynek.

A 39 éves versenyző csak a huszadik lett.Kyle Larson sem hagyta el boldogoan Road Americát.

A HMS idén már négy futamgyőzelemnél tartó tehetsége a negyedik helyen haladt, amikor csapattársa, Alex Bowman kiforgatta.

Utóbbi a rádióján keresztül bocsánatot is kért, mondván a haldokló fék miatt nem tudta elkerülni az 5-ös Chevyt.

Larson végül a 16., Bowman pedig a 22. lett.

A Cup Series következő bevetésére július 11-én, az Atlanta Motor Speedwayen kerül sor.

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy