IndyCar: Zsinórban harmadik pole-ját szerezte Josef Newgarden

IndyCar: Zsinórban harmadik pole-ját szerezte Josef NewgardenA minimálisnál is minimálisabb, 0.0031 másodperccel verte meg Josef Newgarden a Honda Indy 200 kvalifikációjának utolsó szakaszában Colton Hertát.

Ennek révén a Team Penske versenyzőjénél landolt a Mid-Ohio Sports Car Course-ön rendezendő viadal pole-ja.

Newgarden immár három forduló óta verhetetlen a kvalifikációkon, teljes eddigi IndyCar-karrierjét tekintve pedig a tizennegyedik rajtelsőségét ünnepelhette.

A harmadik legjobb időt Marcus Erissson futotta a Chip Ganassi Racing színeiben, míg negyedikként az a Will Power (Team Penske) indulhat, akinek egy ideig még az időmérős részvétele is kétséges volt ECU-meghibásodás miatt.

A Fast Six szegmens utolsó két pozícióját egy újabb ganassis, a hatszoros – egyben regnáló – bajnok Scott Dixon, valamint az Andretti Autosportot képviselő Alexander Rossi foglalta el.Az összetettet vezető Alex Palou nem jutott be a pole-ért küzdő hatosfogatba és csak a hetedik pozícióból várhatja a vasárnapi futam zöld zászlaját a CGR 10-es Dallara-Hondájával.

Nála is rosszabb kvalifikációt tudhat maga mögött a bajnoki tabella második helyén álló Pato O’Ward. Az Arrow McLaren SP pilótájának autója nem muzsikált túl jól az abroncsokon, emellett viszont a mexikói azt is elismerte, hogy ő maga is nagyon rosszul vezetett. Mindennek következtében csak a huszadik helyet tudta elcsípni.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy