IndyCar: Hölgyversenyző tesztel az AJ Foyt Racingnek

IndyCar: Hölgyversenyző tesztel az AJ Foyt Racingnek
credit:AJ Foyt RacingJúlius hatodikán, Mid-Ohión teheti meg élete első köreit egy IndyCar-autó volánja mögött Tatiana Calderon.

A kolumbiai versenyzőnő az AJ Foyt Racing 14-es számú, a szezonban Sébastien Bourdais által vezetett Dallara-Chevyjét viheti pályára.

A körözés nem jöhetett volna létre a ROKit nélkül, amely márka nem csak az autó főszponzora, de egyben Calderon kiemelt támogatója is a Super Formula bajnokságban.

“Várjuk, hogy Tatiana beüljön a ROKit Chevrolet-be” – nyilatkozta a csapat elnöke, Larry Foyt.

Nagy open-wheel tapasztalattal bír különböző autókkal, úgyhogy érdeklődéssel fogom hallgatni a visszajelzéseit. Mivel ezta teszt pontosan a Mid-Ohió-i versenyhétvége után történik, a gép már jól be lesz állítva, így csak a vezetésre és a tanulásra kell összpontosítania. Szerintem élvezni fogja.”

Érthető módon Calderon is nagyon lelkes.

Izgatott vagyok, egyben hálás a ROKiT AJ Foyt Racingnek ezért az hihetetlen lehetőségért. A karrieremet együléses autóval az Egyesült Államokban kezdtem [a Star Mazdában, mai nevén Indy Pro 2000, az IndyCar második számú nevelősorozata az Indy Lights után – a szerk.] és mindig is nagy álmom volt, hogy egy napon Indy-gépet vezessek. Biztos vagyok benne, hogy hatalmas kihívás lesz. Várom, hogy megtapasztalhassam, milyen végigszáguldani Mid-Ohión, tanuljam az autót és élvezzem, hogy a bolygó egyik leggyorsabb autóját vezetem.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy